Kostpolitik

Kostpolitikken skal ses som en henstilling fra bestyrelsen, om at forældrene overvejer, hvad der kommer i børnehaven.

Indledning

Formålet med kostpolitikken er at sikre, at børnene får en sund og varieret kost.
Alle børn har ret til en sund og varieret kost, som sikrer en jævn forbrænding hele dagen.

Måltider


Mad skal være en god oplevelse. Derfor får børnene selv lov at bestemme, hvilken rækkefølge brød, frugt og grønt spises i.

Morgenmaden

Der serveres morgenmad frem til kl. 7.45. Børnene kan vælge mellem
havregryn eller cornflakes med mælk, knækbrød med smør eller syltetøj.

Frokost

Madpakken skal være varieret og lækker. Vi anbefaler groft brød med pålæg, grønsager, frugt og evt. kolde middagsrester. Madpakken skal se indbydende ud og være let at spise. Børnehaven sørger for mælk eller vand til måltiderne. Madpakken bør ikke indeholde slik og kage af hensyn til de andre børn på stuen.

Eftermiddagsmad / Frugt

Som ved frokost, men ekstra fokus på frugt.

Særlige lejligheder

Bestyrelsen anser fødselsdage, sidste dag i børnehaven pga. flytning og temadage som særlige lejligheder. I disse tilfælde er det helt i orden at medbringe kage, flødeboller eller andet til stuen. En enkelt ting til uddeling er dog tilstrækkeligt.
Børnehaven arrangerer i fællesskab med forældrene en fælles afslutning for de store børn, inden sommerferien, når de er på vej i skole. Her spiser de mad og hygger med guf og dessert. Hvis nogen ønsker at dele ud på barnets sidste dag, er det med et sundt indslag.
Ønsker man at uddele ved andre anledninger som ferier, familieforøgelser, "jeg er glad i dag" og jul henstiller vi til, at det er frugt, grønsager eller groft brød/boller, der medbringes