Energimærkning af kommunale ejendomme

Lejre Kommune har i 2018 gennemført den lovpligtige energimærkning af alle kommunale ejendomme, som er større end 60 m2. Se energimærkerne nederst på siden.

Energimærkningsordningen er et led i gennemførelsen af EU´s bygningsdirektiv om bygningers energimæssige ydeevne - og målet er at få reduceret energiforbruget i bygningerne.
Energimærkningen er foretaget af energikonsulenter, som har gennemgået ejendommene og undersøgt bl.a. kvaliteten af isolering, vinduer, døre og varmeinstallationer. Disse oplysninger er derefter anvendt til at beregne energiforbruget under standardbetingelserne for vejr, driftstider, forbrugsvaner m.v. Herudfra er ejendommen blevet tildelt et mærke på en skala fra A - G, ligesom man kender det fra energiforbrugende produkter, som f.eks. hårde hvidevarer. Sammen med mærket er der blevet udarbejdet en rapport for hver ejendom, som angiver forslag til energimæssige forbedringer.

Hvis du har spørgsmål til energimærkerne eller gennemførelsen af energitiltag, er du velkommen til at kontakte Energikoordinator Lisbeth Jacobsen, lija@lejre.dk, tlf. 4646 4925. 

Lejeboliger

 

Ældreboliger og ældrecentre