“Det giver glæde at kunne hjælpe”

Kristian Nørregaard har fået “hue” og bevis på, at han nu er faglært Social- og Sundhedshjælper. Det giver en faglig selvtillid, som Kristian tager med tilbage til Hvalsø Plejehjem, hvor han har været savnet under sin uddannelse.   

Kristian Nørregaard
Kristian Nørregaard

Skrevet den. 7. februar 2024

Kollegerne på Hvalsø Plejehjem stod klar med brunch og en pyntet studentervogn, da Kristian kom “hjem” til Hvalsø Plejehjem med den lyselilla “hue”, der beviser, at han nu er faglært SSH. Studentervognen var en flot pyntet ladcykel, der kørte Kristian rundt på plejehjemmets gange, så han kunne blive fejret af de beboere, som han har sin dagligdag iblandt. 

Huen giver faglig selvtillid

Efter at have arbejdet på Hvalsø Plejehjem som ufaglært, men populær afløser i mere end to år, har Kristian taget springet ind på skolebænken. Og efter blot 17 uger er han tilbage igen. Den korte uddannelsestid skyldes, at al den erfaring som Kristian har fået gennem sin ansættelse på Hvalsø Plejehjem, tæller som praktiktid.  
“Jeg har valgt at blive faglært social- og sundhedshjælper, fordi jeg godt kan lide at lave det, jeg laver her. Jeg kan lide kontakten med borgerne og med mine kollegaer. Det giver mig glæde at hjælpe andre. Som faglært har jeg nu fået fagbegreber på og viden om, hvornår jeg gør det godt. Det giver mere selvtillid i jobbet”, fortæller Kristian Nørregaard. 

Plejehjem støtter ansatte i uddannelse

På Hvalsø Plejehjem er plejehjemsleder Annette Krøner Hansen glad for, at Kristian er tilbage igen, og at han nu har bevis på sin kunnen:  
“Der er blevet spurgt meget til Kristian, imens han har været væk. For han er populær blandt borgerne. Også blandt kollegaerne. Det er skønt at kunne fejre ham. Det er jo ingen hemmelighed, at vores branche mangler dygtige hænder, kloge hoveder og varme hjerter – og det får vi med Kristian som faglært.  Vi har stort fokus på at uddanne vores dygtige ufaglærte, og vi sætter utrolig stor pris på deres initiativ og den tilgang de kommer med til vores fag. Derfor arbejder vi også målrettet, så de kan kvalificere sig til uddannelsen, og vi følger dem tæt i forløbet for at støtte dem og ikke mindst anerkende dem i det store arbejde de ligger her hos os, men også i at uddanne sig ”   

Kristian Nørregaard med vogn