663.500 kr. til Gevninge Bibliotek og Beboerhus fra Nordea-fondens Kulturhuspulje

Nordea-fonden har netop offentliggjort modtagerne, af tilskud fra deres Kulturhuspulje. Blandt modtagerne er Lejre Bibliotek & Arkiv, som har fået en flot bevilling til Gevninge Bibliotek og Beboerhus. 

Skrevet den. 19. september 2023

Den 19. september offentliggjorde Nordea-fonden hvilke projekter, der var heldige at få en bevilling fra fondens Kulturhuspulje, som fremmer gode liv i kultur- og forsamlingshuse. Blandt modtagerne var Lejre Bibliotek & Arkiv, som har fået tilskud til udviklingen af Gevninge Bibliotek og Beboerhus. 

På Bygaden i Gevninge ligger et beboerhus og et bibliotek dør om dør. Brugerne hilser på hinanden, når de går ind ad hver deres dør, men derefter går de hver til sit. Men Lejre Bibliotek & Arkiv og Gevninge Beboerhus tror på synergi på tværs, og derfor er de gået sammen om at skabe nye fælles rammer, hvor aktivitet og initiativ kan vokse og gro. Projektet har allerede fået 475.000 kr. i tilskud fra Slots- og Kulturstyrelsens udviklingspulje til en inddragende proces, som blandt andet skulle styrke det nye fællesskab. Nu er det altså lykkedes også at få bevilliget et tilskud på 663.500 kr. fra Nordea-fonden til at skabe et helstøbt og fælles kulturhus for borgere og foreninger i området. Drømmen er, at bibliotek og beboerhus kan smelte sammen og blive et ægte kulturhus i Gevninge. Et hus, hvor de fysiske rammer understøtter og åbner op for den lokale brug og deltagelse. Nu går arbejdet for alvor i gang, med at udvikle projektet i samspil med brugerne af biblioteket og beboerhuset. 

Af de 54 projekter, som modtager støtte fra Nordea-fondens kulturhuspulje, ligger hele to i Lejre Kommune. For udover tilskuddet Gevninge Bibliotek og Beboerhus, har Foreningen Børnenes Kunsthus også fået tilskud til en række nye og spændende aktiviteter.