18-årige Cilia og Elias skal til fødselsdagsfest med Prins Christian

De to unge, som skal repræsentere Lejre Kommune ved HKH Prins Christians 18-års fødselsdagsfest, er nu fundet. Ved et rent tilfælde går de på samme uddannelse – dog uden at kende hinanden.

Skrevet den. 8. september 2023

Den 15. oktober fylder Prins Christian 18 år. Det fejrer han på Christiansborg Slot, og han har ønsket at få selskab af to unge fra hver af landets kommuner. De to fra hver kommune skal være af hver sit køn, og tilsammen skal gæsterne udgøre et bredt udsnit af landets 18-årige. 

I Lejre Kommune er deltagerne fundet ved tilfældighedens princip: Kommunen skrev til de to unge, som senest var fyldt 18 år - med fokus på uge 32, hvor kommunen modtog henvendelsen fra Kongehuset via Kommunernes Landsforening. 

”Lejre Kommune er fyldt med skønne og sjove 18-årige, og jeg er sikker på, at de alle ville kunne gøre det rigtig godt til festen med Prins Christian. Desværre kan vi jo kun sende to, og vi har altså valgt at lade tilfældet råde. De unge skal jo netop repræsentere Danmark bredt, og i det lys ville det være mærkeligt, hvis vi f.eks. skulle have en bedømmelseskomité”, siger borgmester Tina Mandrup.

Begge de unge har nu takket ja, og vi kan derfor løfte sløret for deres identitet. Det drejer sig om: 

  • Cilia Josepsson Hesselberg fra Allerslev
  • Elias Holmtoft Kormannshaus fra Kirke Såby

De er begge i murerlære og går på Roskilde Tekniske Skole – dog på hver sin årgang, og de kender ikke på forhånd hinanden.

Cilia og Elias har været til møde på rådhuset, hvor de har fået mere at vide om arrangementet, og de mødtes samtidig med borgmesteren, som ønskede dem en fantastisk fest.