ErindringsBio - et filmtilbud til mennesker med demens  

Hvalsø Bio viser ErindringsBio: Et tilbud for mennesker med demens og deres pårørende - skabt i samarbejde mellem Ældre Sagen i Hvalsø og Røde Kors i Lejre samt Hvalsø Bio og Lejre Kommune.  

Skrevet den. 27. oktober 2023

ErindringsBio er korte dokumentarfilm fra 1950'erne til 1970'erne.  

”Det er et spændende tilbud, fordi en biograftur vækker flere sanser. At se en film fra dengang, man var ung, kan vække minder, og det kan starte en samtale bagefter. Tilbuddet er vigtigt, fordi det for pårørende kan være svært at tage den demensramte med ud i byen og få fælles oplevelser. Til ErindringsBio er alle i samme situation”, fortæller Lise Dahl, der er demenskoordinator i Lejre Kommune. 

Næste film i rækken vises mandag, den 13. november kl. 09.30 til 11.30. Her vises: Danmarks Konge. En dokumentarfilm om Kong Frederiks IX`s daglige virke som statsoverhoved med alt, hvad det indebærer. 

Første ErinsdringsBio afholdt

Torsdag den 26. oktober åbnede Hvalsø Bio dørene for 29 besøgende til den første ErindringsBio. De besøgende så to korte dokumentarfilm og efterfølgende var der god snak i Biografens Café over kaffe, the og gulerodskage. 

Tilmelding
Der er gratis adgang, men forhåndstilmelding er nødvendig. Send en mail til: erindringsbio@hvalsoebio.dk, så sender biografen et link, der giver dig mulighed for at booke en eller flere billetter. 

Se mere på Hvalsoebio.dk