Erhvervsvirksomhed og kommune går sammen om at øge interessen for erhvervsuddannelser

En af Lejre Kommunes største erhvervsvirksomheder, Vestergaard Company og Lejre Kommune har indgået en partnerskabsaftale, der skal få flere folkeskoleelevers øjne op for mulighederne for forskellige karriereveje i erhvervsuddannelserne

Tina Mandrup og Stefan Vestergaard
Tina Mandrup og Stefan Vestergaard

Skrevet den. 14. december 2023

Kommunen har ønske om at forberede eleverne til fremtidige uddannelser, og Vestergaard Company har interesse i at få flere dygtige faglærte i Lejre Kommune. Aftalen mellem parterne indeholder bl.a. besøg af repræsentanter fra Vestergaard Company på alle kommunens skoler mindst en gang om året og mere erhvervspraktik hos Vestergaard Company fordelt over hele skoleåret.

Herudover arrangeres også en årlig uddannelses- og karrieremesse hos Vestergaard Company. På messen kan alle kommunens erhvervsvirksomheder deltage med en stand og samtidig deltager også uddannelsesvejledere fra erhvervsskolerne for at informere og vejlede de unge om de forskellige uddannelsesmuligheder, som erhvervsskolerne tilbyder. Til messen inviteres alle kommunens 8. klasser med forældre og lærere.

”Det er en virkelig vigtig opgave at klæde vores folkeskolelever bedst muligt på til at vælge uddannelse og karriere. Derfor er vi meget glade for denne samarbejdsaftale med Vestergaard Company. Vi håber, at vi sammen kan skabe interesse for erhvervsuddannelser, som er så vigtige for vores fremtid”, siger Tina Mandrup, borgmester fra Lejre Kommune.

”I en tid, hvor vi er mange, der kæmper om de unges gunst, håber vi på, at vi ved at vise, hvad en erhvervsuddannelse kan bruges til, kan få flere til at vælge denne vej. Vi håber, at vi kan hjælpe med at skabe både opmærksomhed og øget interesse hos de unge for de mange typer jobs, der ligger i en produktionsvirksomhed – naturligvis til gavn for os selv og andre virksomheder i Lejre Kommune, men også for alle de øvrige, der beskæftiger faglærte”, siger Stefan Vestergaard, administrerende direktør i Vestergaard Company.

Lejre Kommune modtog tidligere i år Ørneprisen for at være den kommune i Danmark, hvor der har været den største stigning i andelen af elever, som vælger en erhvervsuddannelse.