Ny idrætshandleplan med øget borgerinddragelse

Torsdag den 3. november går Lejre Kommunes nye borgerportal i luften. Her kan alle interesserede give kommunen gode ideer til den handleplan, som skal være med til at understøtte idræts- og bevægelsespolitikken.

Skrevet den. 3. november 2022

Hvordan skal Lejre Kommunes idræts- og bevægelsespolitik foldes ud i praksis? Det kan alle interesserede nu give deres input til. Og dialogen kommer blandt andet til at foregå på den digitale platform vores.lejre.dk.

”Øget borgerinddragelse er et gensidigt ønske mellem borgere og kommunalbestyrelsen i udviklingen af vores kommune. Meget sker ved fysiske møder og i den løbende dialog med borgere, foreninger og virksomheder. Det er rigtig fint. Men jeg er nu rigtig glad for, at vi åbner vi for en ny mulighed. Og det bliver spændende at se, hvad den kan”, siger borgmester Tina Mandrup.


Ønskes: Ideer til fem indsatsområder

Lejre Kommune har en ambitiøs idræts- og bevægelsespolitik med en lang række indsatsområder, som bl.a. fokuserer på, at flere borgere skal være aktive, og at der skal være gode forhold for aktiviteter i naturen. For at sikre, at målsætningerne i politikken nås, har Kommunalbestyrelsen besluttet, at der skal udarbejdes en handleplan. Derfor har der været holdt stormøde for foreninger, Idrættens Analyseinstitut har været inddraget, og nu vil Lejre Kommune altså gerne have borgernes input til den nye handleplan.

På vores.lejre.dk har alle mulighed for at bidrage med ideer til politikkens fem indsatsområder:

Kommunen efterlyser både konkrete ideer, gode løsninger og inspiration til, hvordan man kan arbejde med indsatsområderne. Det kan f.eks. være en god ide til et nyt mødested eller aktivitetsmuligheder i naturen. Eller det kan være en løsning, som giver travle familier mulighed for at dyrke motion.

Lejre Kommunes CitizenLab
Mange kommuner i Danmark og flere end 300 byer i hele verden har valgt at benytte sig af platformen CitizenLab. Den 27. juni besluttede kommunalbestyrelsen at indgå en 2-årig aftale med CitizenLab for at afprøve formen i Lejre.

Borgmester Tina Mandrup understreger, at det er et forsøg:

”Vi vil se, hvad der sker, når vi supplerer den fysiske borgerinddragelse med en digital kanal. Platformen skal gøre det nemmere for borgere at dele viden og synspunkter med kommunen og dermed få indflydelse på de lokale beslutninger.”

Alle kan oprette sig på vores.lejre.dk. Fra torsdag den 3. november er der mulighed for at komme med ideer til idrætshandleplanen, og herefter vil der løbende blive lagt nye projekter på platformen.

Gå til vores.lejre.dk