Danmarks VILDESTE kommune

Lejre Kommune har meldt sig til Miljøministeriets konkurrence om at blive Danmarks Vildeste kommune fordi vi ønsker, at gøre en forskel for en vild og rig natur. Vi ønsker at gøre en positiv og konkret forskel for de vilde arter på kommunens grønne arealer.

Info om konkurrencen på miljøministeriets hjemmeside

Om konkurrencen

Luk alle
Åben alle

Vi er især interesseret i at skabe lokalforankring i vores projekter ved at inddrage vores borgere. Derfor vil vi i konkurrencen om at blive Danmarks Vildeste kommune bl.a. fokusere på, at de fleste arealer ligger bynært og at projekterne bliver til gavn for alle. Både flora, fauna og Lejre Kommunes borgere.

Vi forestiller os, at projekterne tager udgangspunkt i den lokale park eller ved gadekæret og områder tæt på kommunens skoler, de lokale ældrecentre eller ved den lokale idrætsplads. Idéen er at få alle til at opleve en vildere natur og en øget biodiversitet tættere på landsbyens borgere. Netop så børn og unge, voksne og ældre kan opleve, at der også er plads til sommerfugle, bier og andre insekter som følge af en vild blomstrende landsby, hvor fuglene synger i byens træer.

Naturen er et omdrejningspunkt i Lejre Kommune, og den udgør en værdifuld ressource for os og vores borgere samt vores mange foreninger, hvor naturen danner ramme om deres aktiviteter.

Vi har en stærk naturpolitik, der omhandler, at naturen skal ind i alt. Naturen er en del af Vores Sted, som er den politiske vision for udviklingen af Lejre Kommune.

Af samme grund ønsker Lejre Kommune at gøre en positiv og konkret forskel for de vilde arter på kommunens grønne arealer, og det er Miljøministeriets konkurrence med til at sætte fokus på.

Lejre Kommune ønsker at være en del af en bevægelse, der gør en forskel for en vild og rig natur.

Vi ønsker at gøre en positiv og konkret forskel for de vilde arter på kommunens grønne arealer. Derfor er Lejre Kommune meldt ind i foreningen Vild Med Vilje.