Dagligdagen i et dobbelt dagplejehjem

Vi har været på besøg hos dagplejere Hanne og Evald og deres dagpleje børn, for at høre hvordan en dagligdag foregår hos dem

Vores børn ankommer mellem 6.45 og kl. 9.00. Når børnene kommer, hilser vi dem velkommen med et stort GOD MORGEN. Vi hjælper dem oftest ud  af tøjet,  hvorefter vi siger farvel, og ønsker en god dag til mor eller far. Derefter går vi ind og vinker.

Når børnene er kommet, går vi stille og roligt i gang med dagen. Vi leger på legeværelset med det som børnene har lyst til, eller vi laver motorikbaner, danser og slår kolbøtter.

Klokken ca. 8.30 spiser vi formiddagsmad.
Formiddagsmaden består ofte af rugbrød, men nogle gange bager Evald boller, og det elsker børnene.
Vi sidder og spiser,  ved det store spisebord  med de mindste børn i højstole. Det giver ro, og tid til at lære hvordan man sidder og spiser pænt.  Når børnene bliver større ”rykker” de ned ved et bord, hvor de sidder selv. De er selvfølgelig tæt på os, så vi har god kontakt med børnene, og hurtigt kan hjælpe dem, hvis de har brug for det.
Når vi er færdige med at spise formiddagsmad, synger vi sange, og laver fagter til.

Efter formiddagsmad og sang, bliver det tid til en tør ble, og så skal vi ud at lege eller gå tur. Vi er ude hver dag, og i alt slags vejr.

Efterhånden som børnene er klar, bliver de ”lukket ud” i vores forhave, hvor der er cykler og sandkasse. Her leger de lidt, indtil vi alle er klar, til at tage på tur ud i den store verden.

Turene vi tager på, kan være til bondegården, skoven, skolens legeplads, åen eller bare en tur ud i det blå. Evald er uddannet  motorikassistent og Hanne er DGI dagplejer, så vi har meget fokus på børnenes sansemotoriske udvikling. Derfor lader vi børnene selv gå på trapper, løbe op og ned af bakker, løbe i det høje græs, eller trille ned af bakker.

Vi kan også finde på at tage med bussen til Roskilde og se på tog. Det er ofte de små ting, der skaber store oplevelser for børnene.

Vel hjemme igen, skal der vaskes fingre inden vi skal spise frokost. Frokosten består altid af rugbrød med diverse pålæg, som fx æg, makrel, torskeregn, fiskefrikadeller osv. De får også altid grønt fx gulerødder, peberfrugt, agurk, majs, ærter eller kogt blomkål. Vi er ca. 25% økologiske i dagplejen.

Efter frokosten, leger børnene, mens vi rydder op efter frokosten.
Inden børnene bliver puttet ved 12.30 tiden, får de en tør ble. De store børn sidder også på potte.

Ca ved 15 tiden, er alle oppe igen, og så spiser vi eftermiddagsmad.
Når vi er færdige med eftermiddagsmaden, går vi som regel ud og leger, og så bliver børnene stille og roligt hentet. Vi giver os god tid til at snakke med forældrene om, hvordan børnenes dag er gået.