Om Møllehuset

Møllehuset er i dag et 0-6 års dagtilbud under Lejre kommune. Vi er en del af Område 3 og er beliggende i Kr. Sonnerup.

Møllehuset blev indviet den 1. juli 1977 og var dengang den første kommunale børnehave i daværende Bramsnæs kommune. Den 1. september 2013 blev der etableret en vuggestuegruppe i Møllehuset, da Lejre kommune besluttede at ændre fordelingen af tilbud til 0-2 årige.

Da Lejre kommune indførte ny ledelsesstruktur blev Møllehuset, samt Hyllebjerget i Ejby og Tusindfryd i Kr. Såby samlet i Område 3. Vi har en fællesleder og de enkelte dagtilbud har hver deres pædagogiske leder i det daglige.

Møllehuset er indrettet, så vi kan rumme 60 børnehave børn og 12 vuggestue børn. Børnehave børnene er fordeles normalt i 3 grupperum. Pt. er børnehaven dog ikke fyldt op og vi har derfor kun børn nok til 2 grupper. De største børn i de 2 grupper samles og går fra i et ekstra grupperum nogle gange om ugen. De 12 vuggestue børn er samlet på en stue.

Vores åbningstid er:

  • Mandag til torsdag kl. 6:00 til 16:45
  • Fredag kl. 6:30-16:00
Omgivelser

Møllehuset ligger i naturskønne omgivelser i udkanten af Kr. Sonnerup, lige op til skolen. Vi bruger vores lokalområde og legeplads til alle former for pædagogiske aktiviter.

Vuggestuen har med sin placering mulighed for, at børnene kan udforske omverden i eget tempo. Vuggestuen har sit eget udendørsområde, hvor vi forventer snart at kunne etablere legeredskaber, der passer til denne aldersgruppe. De har derudover mulighed for, alt efter alder og modenhed, at lege på den store del af legepladsen, som ligger ud for børnehaven.

Børnehaven har en stor grøn legeplads, med gode udfoldelsesmuligheder, heriblandt et overdækket udeværksted. Der er god beplantning, som børnene leger meget i og hvor vi kan følge årstidernes skift, idet der er en del løvfældende beplantning. I legepladsafsnittet nærmest bygningerne er der områder, hvor man kan lege med det kørende materiel, hvilket betyder at den fjernere del af legepladsen er forbeholdt løb, boldleg, frisbeeleg m.v. uden forstyrrende køretøjer rundt om benene. Her er der også bålsted og hus, samt plantekasser.

Møllehuset bruger så meget tid som muligt udendørs. Enten på vores dejlige legeplads eller på turer i lokalområdet, hvor der også er plads til byture ind imellem.