Genoptræning efter kontakt med sygehus
Du bliver henvist til genoptræning, hvis sygehusets læger eller terapeuter vurderer, at du har brug for det efter din indlæggelse eller ambulante kontrol.
Lægen eller terapeuten på sygehuset skriver en henvisning - en genoptræningsplan - til genoptræning eller rehabilitering i kommunen.
Vi kontakter dig pr. telefon eller via e-boks angående en tid til genoptræning senest 4 dage efter, vi har modtaget genoptræningsplanen fra sygehuset.
I de fleste tilfælde skal din genoptræning starte op 7 dage efter, vi har modtaget din genoptræningsplan.
Genoptræning eller vedligeholdende træning uden indlæggelse på sygehus
Du har mulighed for tilbud om genoptræning, hvis du har haft et sygdomsforløb, som har svækket din fysiske funktion, uden, at du har været indlagt på et sygehus.
Du har også mulighed for tilbud om vedligeholdende træning, hvis du har allerede har funktionsnedsættelse, og du er i risiko for at få yderligere begrænsninger i din funktionsevne.
Når du søger om træning, skal du udfylde et ansøgningsskema. Du kan enten kontakte Genoptræningen for at få det tilsendt på mail eller finde det her: Ansøgningsskema til genoptræning eller vedligeholdende træning uden indlæggelse på sygehus.
Du kan returnere ansøgningen ved at sende den pr. brev til:
Bøgebakken 1,
4320 Lejre
Hvis du vil returnere ansøgningsskemaet digitalt, anbefaler vi, at du af sikkerhedshensyn sender det som digital post via dette link: Genoptræningen.
Genoptræningsafdelingen vil ud fra din ansøgning og evt. andre oplysninger vurdere, om du kan bevilges genoptræning, og give dig besked senest 2 uger efter, vi har modtaget din ansøgning.
Rehabilitering i forbindelse med kronisk sygdom eller cancer
Hvis du har type 2 diabetes, hjertesygdom, kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL), kroniske lænderygsmerter, eller hvis du har eller har haft cancer, har du mulighed for at deltage i et rehabiliteringsforløb.
Du skal have en henvisning fra din egen læge, eller fra den sygehusafdeling, hvor du behandles. Henvisningen skal sendes elektronisk til Lejre Kommune.
Når genoptræningen har modtaget din henvisning, bliver du kontaktet pr. telefon eller brev med en dato for, hvornår du skal komme til en afklarende samtale. Ved samtalen vil du og terapeuten sammen tilrettelægge dit forløb ud fra dine behov.
Vederlagsfri fysioterapi
Du kan i nogle tilfælde få gratis fysioterapi, hvis du har en varig lidelse, som er nævnt på Sundhedsstyrelsens liste over de patienter, der kan få vederlagsfri fysioterapi. Du kan læse mere i Sundhedsstyrelsens vejledning.
Din egen læge eller speciallæge kan hjælpe dig med at finde ud af, om du hører ind under tilbuddet, og sende en henvisning til vederlagsfri fysioterapi.
I Lejre Kommune tilbyder vi vederlagsfri fysioterapi som holdtræning til borgere med neurologiske sygdomme. Hvis du vil gøre brug af det vederlagsfri holdtilbud, skal du kontakte genoptræningen.