Termonet i Lejres landsbyer

Mange borgere i Lejre Kommunes landsbyer har ikke udsigt til at kunne få fjernvarme. Men termonet er en anden fælles varmeløsning, der giver mulighed for miljøvenlig og effektiv varmeproduktion.

Derfor fik Lejre Kommune i 2023 gennemført en screening af potentialet for termonet i otte af Lejres landsbyer: Ejby, Gershøj, Gevninge, Kirke Hyllinge, Kirke Sonnerup, Kirke Såby, Vester Såby og Øm. Landsbyerne blev udvalgt på baggrund af, hvor der er størst sandsynlighed for at flest muligt kan få gavn af opvarmning med termonet, og screeningen viste, at der er potentiale for termonet i alle landsbyer undtagen Gershøj.

Borgergrupper i Kirke Såby, Gevninge og Kirke Hyllinge valgte at arbejde videre med termonet, og fik støtte af Landsbypuljen til at få lavet et projektforslag for termonet. I foråret 2024 stiftede de i fællesskab Lejre Lokalvarme A.m.b.a., som arbejder videre på et fælles termonetprojekt for de tre landsbyer. Du kan læse mere om projektet på Lejre Lokalvarmes hjemmeside.

Vil I gerne have termonet i jeres landsby?

Lejre Kommune understøtter borgergrupper, som ønsker at afsøge mulighederne for termonet. I har blandt andet mulighed for at søge Landsbypuljens midler øremærket til fælles, lokale energi- og varmeløsninger til rådgivning med videre. En klimamedarbejder hjælper også gerne med at starte en arbejdsgruppe og arrangere borgermøder. Tag kontakt, hvis du er interesseret  termonet - også selvom du ikke bor i én af de 8 screenede landsbyer.

Se screeningen af de 8 landsbyer her:
Kirke Såby
Gevninge
Kirke Hyllinge
Ejby
Gershøj
Gevninge
Kirke Sonnerup
vester Såby
Øm
Sammenligning på tværs

 

Marie Chimwemwe Degnbol
Klimamedarbejder
Center for Teknik & Miljø
Tlf: 21793551