Webinar Landsbytimen

Få inspiration til, hvordan du kan udvikle liv og fællesskaber i din landsby

Drømmer du om at styrke fællesskaberne eller bidrage til den grønne omstilling? Så kom med til ”Landsbytimen og få inspiration til, hvordan du kan få flere med. ”Landsbytimen” er fire webinarer, der giver inspiration til, hvordan man kan arbejde med at udvikle liv og fællesskaber i landsbyerne. Landsbytimen holdes en gang om måneden frem mod sommerferien. Hver gang vil der være et inspirerende oplæg fra eksperter, der har erfaring med at sætte skub i landsbyudviklingen.

Få flere med i samarbejdet om landsbyudvikling
Første gang kan du møde Lise Grønbæk fra DGI, der fortæller om, hvordan man får engageret mange omkring idéer til at udvikle en landsby. Lise har stor erfaring med, hvordan man får flere med og samarbejder omkring landsbyudvikling, som hun vil dele med landsbyer i Lejre. Hun har i en årrække arbejdet med udvikling af lokalsamfund og stærke fællesskaber i regi af projektet ”Landsbyklynger”.

Læs mere om landsbyklyngerne her: www.landsbyklynger.dk

Landsbyklynger er en effektiv model for landsbyudvikling. En landsbyklynge er et samarbejde på tværs af landsbyer, som styrker hele området og understøtter det gode og aktive liv på landet.

Projektet har etableret 24 nye landsbyklynger fordelt over hele Danmark, og det er i et samarbejde mellem DGI, Realdania og Lokale og Anlægsfonden samt en række af landets kommuner og en hel masse frivillige.

Læs mere om frivillighed i DGI's folder.

Hør om et lokalt projekt
Som en ekstra bonus byder landsbytimen hver gang på en kort præsentation af et lokalt landsbyprojekt fra Lejre Kommune.

I denne måneds landsbytime kommer vores lokale inspiration fra Ejby, hvor projektet ”Bevæg dig for Livet: Motion, Leg og Samvær” er lykkedes med at mobilisere bredt omkring udvikling af et nyt fælles byrum ved Bramsnæsvighallen. Hør mere om, hvor langt de er, og hvordan de har fået mange gode kræfter med om bord.

Efter præsentationer får du mulighed for at stille spørgsmål Lise Grønbæk.

Datoer og temaer
Den først landsbytime er onsdag den 24. februar kl. 17.00-18.00
Til landsbytimen kan du høre Lise Grønbæk, projektleder i DGI, fortælle om mobilisering:

Hvordan får du andre med i udviklingen af din idé? Og hvordan organiserer I jer?

Du kan også høre en kort fortælling fra en af vores egne landsbyer om, hvordan de har grebet det an.

De tre efterfølgende webinarer bliver afholdt:

  • Onsdag den 24. marts kl. 17.00: Om strategisk udvikling af landsbyer – Frivillighedsmodellen og kommunikation v. Lise Grønbæk, DGI
  • Onsdag den 28. april kl. 17.00: Om fundraising/crowdfunding
  • Onsdag den 26. maj kl. 17.00: Om klima og grøn omstilling

Deltag her
Klik her for at deltage i mødet

Webinaret bliver optaget
Har du ikke mulighed for at deltage i webinaret, vil optagelse af webinaret blive lagt på efter afholdelse. 

 

Bemærk: Denne henvendelse understøtter ikke sikker post. Hvis din henvendelse indeholder følsomme personoplysninger, såsom cpr-numre, bedes du sende din meddelelse via sikker post på borger.dk