Kulturpulje til kommercielle kulturtilbud - udløbet 7. juni 2019

Forslag fra Mathias Grip:

Jeg synes der bør oprettes en kulturpulje til kommercielle kulturtilbud. Pt kan man kun opnå tilskud til et kulturelt arrangement, hvis du er en frivillig forening, der ikke skaber overskud, hvilket for så vidt er fint.

Mit bud er, at Lejre Kommune ikke ønsker at konkurrence-forvride debn kommercielle del af kulturbranchen...men det er jo netop det der sker, når kommercielle kulturaktører, der ønsker at lave kulturarrangementer og oplevelser ikke kan søge, ligesom deres konkurrenter, nemlig frivillige kulturforeninger! For er jo det foreningerne er, nemlig konkurrenter om de få midler der er på kulturområdet.

Som eksempel har jeg en stribe spændende forslag til kulturelle arrangementer, jeg ønsker at søsætte i Lejre Kommune, men kan ikke hamle op med frivillige foreningers arrangementer, som jo både modtager kommunalt støtte og benytter frivillig arbejdskraft.

Området er komplekst, der er jeg klar over, men lige nu er resultatet, at borgere går glip at topspændende oplevelser pga et ikke gennemtænkt reglesæt for uddeling af kulturmidler. 

Antal stemmer for dette forslag: 0