Stil et forslag til lokalpolitikerne

Hvis du vil stille et forslag, skal du skrive dit navn, din adresse og e-mail. Det er kun dit navn, der vil være synligt for andre. Vær opmærksom på, at der går op til fem arbejdsdage, fra du har stillet dit forslag, til det bliver synligt her på siden. Tak for dit forslag.

Luk alle
Åben alle

Dine data

Når du opretter et forslag, eller stemmer på et forslag, registrerer og behandler Lejre Kommune dit navn, adresse, e-mail og fødselsdato. Formålet med at behandle oplysningerne er at kunne sikre, at betingelserne og proceduren for ordningen overholdes samt give mulighed for at evaluere ordningen. Oplysningerne bliver gemt i 12 måneder, efter du har sendt dit forslag.

Stem på et forslag

Herunder kan du læse de mange forslag og stemme på dem, du vil bakke op.

Luk alle
Åben alle

Forslag stillet af Rie Krath:

Busdækning fra Gershøj via Gevninge til Roskilde. Om morgenen er der kun en bus i den retning, og det er kl. 6.45. Den anden vej går den sidste direkte bus fra Gevninge 17.53. Ellers skal børnene/unge over Kirke Hyllinge, hvor turen på max 20 km tage en time eller mere. Kunne godt bruge lidt flere afgange fra 7-8 og fra 18-21.

Antal stemmer for dette forslag: 1

Forslag stillet af Emil Lasse Jacobsen:

Beboere på Elverdamsvej er - på adskillige strækninger - præget af generende trafikstøj. Særligt de mange tunge køretøjer bidrager til et unødigt højt støjniveau.

Særligt på strækningen mellem "Ryekrydset" (hvor Elverdamsvej krydser Munkholmvej) og Ejby synes der at være mulighed for forbedring. Jeg foreslår, at hastighedsgrænsen reduceres fra de nuværende 80 km/t til 60 km/t, ligesom det allerede er gjort på den anden side af krydset ned mod Englerup, og nede omkring Munkholmbroen.

For nuværende støjer trafikken i en sådan grad, at det kan høres fra de omkringliggende naturskønne områder, hvor rigtig mange af områdets beboere tager ud og nyder naturen.

Der er alene tale om en strækning på ca. 1 km startende fra Ryekrydset. Det virker som en åbenlys mulighed, at bilerne kun "gasser" op til 60 km/t, indtil de kort efter møder byskiltet ved Ejby. Det vil koste bilisterne ca. 20 sek., hvor de kan få sig endnu et glimt udover den smukke dejlighed.

Antal stemmer for dette forslag: 0

Forslag stillet af Laura Larsen:

Lejre Kommune bør som minimum indføre nogle regler for, hvornår det er tilladt at udføre larmende havearbejde i weekender, ferier og helligdage.

Antal stemmer for dette forslag: 0

Forslag stillet af Benny Petersen:

Jeg foreslår, at Lejre Kommune gør Lindenborgvej til et mindre godt alternativ til motorvejen, så trafikken gennem Gevninge reduceres. Jeg tror, at Lindenborgvej er førstevalg for en del trafikanter, der skal videre end Gevninge og bl.a. vælger at bruge af-/tilkørsel 15 til eller fra Roskilde. Udover at der er meget trafik på Lindenborgvej, så køres der også stærkt på Lindenborgvej, som især i weekenden bliver brugt til accelarationstest i en grad, så der er tale om vanvidskørsel både i daglig brug af ordet, men også i juridisk forstand. Tiltag kunne være at dæmpe hastigheden mellem broen ved Kornerup og af-/tilkørsel 15. Jeg foreslår 60 km/t. Forbudstavler med forskellige hastighedsbegrænsninger på vejen har stort set ingen effekt. Jeg foreslår, at hastighedsdæmpningen uden for Gevninge bliver suppleret med fartdæmpende foranstaltninger i og ved indkørsel til Gevninge.

Vælger man fx at køre til Nordjylland uden at bruge motorvejen, har stort set hver eneste by på vejen byporte, indsnævringer og vejbump. Stort set ingen, der skal fra Roskilde til Køge (eller omvendt) vælger at køre over Havdrup og gennem de små byer bl.a. pga. vejbump.

De fartdæmpende foranstaltninger kunne måske også medføre, at farten bliver taget af, når man  kører ind i Gevninge, fremfor først når man når frem til lyskryds inde i Gevninge.

Jeg er udmærket klar over de udfordringer, der skal håndteres som følge af mindre trafik på Lindenborgvej og dermed øget trafik på motorvejen.

Tidligere stillede forslag

Herunder kan du tidligere stillede forslag og antal stemmer på hvert forslag