Bratsch

Bratschen - eller viola'en - er det ældste medlem af den nuværende strygerfamilie. Faktisk betyder violin (violino på italiensk) lille viola

Man siger at bratschen er violinens "storebror". Med sin mørke og bløde klang har instrumentet en helt anden personlighed end sin til tider hysteriske lillebror. Bratschens toneleje ligger godt for den menneskelige stemme, så det er nemt at synge de melodier, man spiller.

Hør om Bratsch undervisning her

I orkestre er bratschister meget efterspurgte. Deres rolle er at ligge som det gode fyld i lagkagen mellem bassen i bunden og flødeskums-violinerne på toppen.
Der bliver undervist efter Colourstrings-metoden, som er et meget børnevenligt materiale, hvor der læres noder fra starten. Der bruges meget tid på at få en korrekt grundholdning indenfor den klassiske teknik.

Begynder - Når du begynder at spille bas, handler det i første omgang om at blive fortrolig med bassen. Det sker ved at spille nogle grooves / basgange og nogle sange, hvor læreren spiller klaver, guitar eller trommer til. Stilarterne vil fortrinsvis være rock og calypso.
Mellemniveau - På mellemniveau vil vi arbejde med sværere grooves og numre indenfor genrene latin, jazz, rock og funk, og vi skal have det til at svinge!
Øvet - Som øvet bassist er undervisningen en udbygning af ovenstående. Du lærer at akkompagnere en hvilken som helst sang samt at læse mere avancerede noder og rytmer.

Det er også muligt at få undervisning på strygersammenspilshold. Se mere her.

Vi tilbyder undervisning i:

  • Lejre
  • Hvalsø

Se vores ledige pladser på bratsch-undervisning her

Vores musiklærer er: Mette Vendelbo

 

Priser: 1.700 kr. pr. rate (3 rater i alt på en hel sæson). Opkrævning sendes til din E-boks.

Du kan leje en bratsch af musikskolen. Pris for leje 500 kr. pr. rate (3 rater i alt på en hel sæson). Opkrævning sendes til din E-boks.

 

Du kan tilmelde her