Kor

Musikskolens kor er opdelt efter aldersgrupper. Det er gratis at gå til kor, hvis du allerede går til noget andet i musikskolen

Det er superdejligt at synge sammen med andre.
Når du bruger din stemme korrekt er du tæt på dig selv. Og hvis du bruger den til sang kommer du hurtigt tæt på andre. Dens formåen afhænger blandt andet af, i hvilken tilstand du befinder dig: glæde, sorg, vrede, håb...
Det er en stor gave at kunne få lov til at formidle disse stemninger og dele dem med andre. Det er jo blandt andet derfor, man bliver sanger.

Børnekor

Vi tilbyder undervisning i:

  • for 0.-1. klasse i Allerslev mandag kl. 14.00-14.50
  • for 2.-3. klasse i Allerslev mandag kl. 15.00-15.50
  • for 4.-9. klasse i Allerslev mandag kl. 16.20-17.10
  • for 0.-1. klasse i Hvalsø tirsdag kl. 13.45-14.35
  • for 2.-3. klasse i Hvalsø tirsdag kl. 14.45-15.35

I koret varmer vi op via bevægelse (tramp, klap) tilsat sang. Herigennem styrkes elevens pulsfornemmelse og det bliver lettere at lære en sang tonalt og rytmisk. Stemmen varmes op via kropsøvelser - og få egentlige stemme-opvarmende øvelser, da børn som regel har en langt mere naturlig tilgang til deres stemme og krop.
Der vil være tale om en slags musikalsk opdragelse, idet børnene lærer en masse sange med vidt forskelligt indhold og struktur (kanons, varierende taktarter mm).
Det vigtigste ved undervisningen i koret er dog at opretholde glæden ved at synge og RÅ…BE og hviske i kor.

I korets arbejde vil der indgå teori- og hørelære via gehørtræning af blandt andet nye melodier og gennemgang af musikteori. Det vil forøge muligheden for at få sangene til at sidde bedre rent tonalt. Det er desuden vigtigt at forstå, at kroppen og stemmen hænger ubrydeligt sammen. Der vil derfor også blive lagt vægt på andre aspekter af sangundervisning end det rent tonale. Der vil blive inddraget SDS (Sang, Dans og Spil), som er rytmer i kroppen (klap og tramp) tilføjet det sanglige aspekt. Enten i form af en melodi, improvisation eller imitation. Dette for at kunne mærke sin egen kropstyngde og derigennem styrke fornemmelsen af puls og underdelinger i musikken.

Priser: 340 kr. pr. rate (3 rater i alt på en hel sæson). Opkrævning sendes til din E-boks.

Vores musiklærer er: Pernille Richardt og Gitte Paxevanos

Du kan tilmelde her

 

Voksenkor

Vi har undervisning i Domus Felix, Lejre mandag kl. 19.05-20.35

Et genrebredt kor med base i det rytmiske. Repertoiret består af både moderne hits, eviggrønne klassikere, traditionelle sange og circlesongs. Vi arbejder med sangteknik, blend og klang, flerstemmighed, fortolkning m.m.
Du behøver ikke kunne læse noder for at være med - men vil blive præsenteret for det afhængig af repertoire. Der er ikke en egentlig optagelsesprøve, men du skal kunne synge nogenlunde rent og kunne holde en stemme sammen med andre.
Koret er opkaldt efter en islandsk vuggevise, Vökuró, oprindeligt af den islandske digter, Jakobína Sigurðardóttir, men mest kendt i Björks tryllebindende korarrangement på albummet Medúlla.

I sæson 2024/2025 bliver voksenkor med et forløb på 34 uger.

Priser: 930 kr. pr. rate. (3 rater i alt på en hel sæson). Opkrævning sendes til din E-boks.

Vores musiklærer er: Pernille Richardt og Nicholas Kingo

Du kan tilmelde dig her