Kultur og fritid

Kumult! og Dronten

KUMULT! er igangsat af Lejre Kommune og er en udvidelse af Dronten som er Lejre Kommunes børnekulturelle indsats til skoler og dagtilbud.

Kultur og fritid

Dronten i Lejre

Dronten har eksisteret siden 2018 og er Lejre Kommunes børnekulturelle indsats til skoler og dagtilbud. Dronten sørger for, at alle børn i Lejres kommunale og selvejende dagtilbud og folkeskoler hvert år oplever kunst- og kulturforløb med en professionel kunstner.

Dronten er den del af det tværkommunale KUMULT!-samarbejde som er en videreførelse af Lejre Kommunes børnekulturindsats i Kulturregion Midt- og Vestsjælland. KUMULT! dækker Kalundborg, Odsherred, Lejre, Ringsted, Slagelse og Sorø.

Med projektsekretariat i Lejre sørger de 6 kommuner for, at alle børn i Kulturregionen hvert år oplever kunst- og kulturforløb af høj kvalitet med professionelle kunstnere som en del af deres dagtilbud og skole.

For info om Drontens kulturforløb til Lejres dagtilbud og skoler og om KUMULT! se her: 

www.kumult.dk

Kontakt til Kumult og Dronten

Sonja Eliassen
Projektleder
Louise Frimann Jensen
Børnekulturkonsulent
Kultur og fritid

Kumult!

KUMULT! er under implementering på tredje projektår i Kulturregion Midt- og Vestsjælland, bestående af kommunerne: Kalundborg, Odsherred, Lejre, Ringsted, Slagelse og Sorø.

I dette skoleår rammer KUMULT! 26.000 børn i de seks kommuner og involverer børn fra 0 år og op til 9. klasse. 

KUMULT! består af ét kulturforløb på hver årgang, hvor børnene hvert år møder en ny kunstretning sammen med en professionel kunstner; f.eks. musik og teater, billedkunst, litteratur og film. Omdrejningspunktet i alle kulturforløb er kreativitet og skabende processer. Projektet følges af et hold forskere under ledelse af professor Lene Tanggaard. Finansieringen kommer fra Kulturministeriet, 15. Juni Fonden, Kulturregion Midt- og Vestsjælland og kommunerne selv.

Du kan læse mere om KUMULT! på KUMULT’s hjemmeside: 

www.kumult.dk