Skønne naturperler i Lejre Kommune

Find inspiration til spændende naturseværdigheder i Lejre Kommune.

Der er både oplevelser til de eventyrlystne, der søger de udfordrende, mindre kendte - og mindre tilgængelige naturoplevelser og oplevelser til dem, der ønsker smukke naturoplevelser, der er nemme at komme til og hvor man let kan tage både småfolk og de ældre generationer af familien med hen.

Kun 600 meter nord for Herslev by, ligger Herslev Lystbådehavn og en strand med Blåt Flag - et flag som er et kvalitetsstempel, som blandt andet viser en høj badevandskvalitet. 

Her er et stort grønt område med plads til at dase eller være aktiv med både fodboldbane, beachvolleyområde og en lille legeplads.

Her kan du finde en af de bedste badebroer i Fjordlandet og der er også en lille, fin og børnevenlig sandstrand. Der er adgang til toiletter og handicaptoilet.

Kun 120 meter fra vandet finder du shelterpladsen, som er omgivet af buske og har bålplads og adgang til vand og offentlige toiletter.

Når du er i området, kan du heller ikke undgå at lægge mærke til foreningen Lejre Vandsport - et fantastisk vandsportshub med mange forskellige muligheder for at medlemmer kan låne udstyr (alt fra SUP-boards, til grej til undervandsjagt, våddragter mv.). Læs mere om Lejre Vandsport her

Find vej til stranden her

 

Midt i Bidstrup Skovene tæt ved Hvalsø finder du smukke Avnsø – en af Sjællands reneste søer.
Avnsø er 6-8 meter dyb og et meget populært sted at bade både sommer og vinter. Du kan springe i fra badebroen eller gå i vandet fra den lille sandstrand.
Tag madpakke eller snobrødsdej med og nyd det fra bredden af søen, hvor der både er bålplads, borde og bænke. Nærmeste p-plads er for enden af Tjørnehusvej, hvorfra der ca. er 1 km. ned til søen.

Ved Nagels Rende finder du en smuk lille oase i istidslandskabet.

Her finder du en fin lille stenstrand, hvor både små og voksne kan boltre sig.

Ved Ejby Ådal finder Kyndeløse Strand

Ved Lyndby Havn finder du en helt nybygget bro, som du kan slentre ud på og få følelsen af at sidde midt i Roskilde Fjord.

Der er en lille badebro til venstre

Ved havnen i Gershøj finder du en lille, børnevenlig sandstrand med den smukkeste udsigt ud over fjorden.

Der er gode toilet- og badeforhold på den lille idylliske havn ved siden af stranden. Hvis I bliver sultne eller har lyst til en kop kaffe ligger Gershøj kro lige ud til stranden.

Find vej til Gershøj Havn

Kontakt Center for Kultur og Fritid

Hasse Kürstein
(Faciliteter, booking, lokaler og PR)
haku@lejre.dk
24 89 42 38

Sigrid Mark Rasmussen
(Folkeoplysning, tilskud og puljer)
simra@lejre.dk
20 12 70 84

Simone Skejø
(Aktiviteter og idræt)
sidsk@lejre.dk
51 14 75 76

Trine Lindhardt Roux
(Billedkunstrådet)
trli@lejre.dk