Lejre Kommunes Landsbypulje er nu åben

Lejre Kommune har afsat en Landsbypulje på 1 million kroner til landsbyudvikling i 2020. Der er ansøgningsfrist til første runde d. 3. maj 2020.

Skrevet den. 18. marts 2020

Midlerne vil blive uddelt af Lejre Kommunes Landsbyudvalg, der har til opgave at finde bud på, hvordan det gode liv på landet i 49 landsbyer og småbyer kan forme sig – både nu og for fremtidige generationer. Landsbyudvalget består både af politikere og borgere fra Lejres landsbyer.

Det kan du søge støtte til
Landsbypuljen kan støtte projekter, der fremmer innovation og nytænkning af landsbyudviklingen med afsæt i Vores Sted. Det kan være tiltag, som forstærker fællesskaber, erhverv, liv og livskvalitet i landsbyerne. Det kan også handle om at styrke de enkelte landsbyers handlekraft gennem nye måde at organisere sig på og rejse finansiering. Og så må ansøgninger fra landsbyerne også meget gerne have noget at byde på inden for de temaer, som har et særligt fokus i

Landsbyudvalgets arbejde: Natur og biodiversitet, fællesskaber og mødesteder, klima og bæredygtighed samt trafik og mobilitet.

To ansøgningsrunder
Der er to muligheder for at søge Landsbypuljen i 2020:

  • Ansøgningsrunde 1: Ansøgningsfrist søndag den 3. maj.

  • Ansøgningsrunde 2: Ansøgningsfrist søndag den 27. september.

Landsbyudvalget kan fordele op til 350.000 kr. i første ansøgningsrunde. De resterende midler øremærkes til anden runde. Ansøgere kan forvente svar fra første ansøgningsrunde i uge 21, mens ansøgere til anden runde får svar senest i uge 43.

Sådan gør du
Overvejer du at søge Landsbypuljen, så læs mere om de generelle vilkår for ansøgning med mere her. Har du spørgsmål til puljen, er du også velkommen til at kontakte Bjørn Henrichsen i sekretariatet for Landsbyudvalget på bjhe@lejre.dk eller 53808188.

Om Lejre Kommunes Landsbyudvalg
Landsbyudvalget er et midlertidigt udvalg, der arbejder i perioden oktober 2019 – december 2020, og det består af 11 borgere samt 7 medlemmer af Kommunalbestyrelsen i form af Økonomiudvalget. Læs mere her