Runde 1 for bevilling af midler fra Børne- og Kulturpuljen 2019

Vi bringer her en liste over, hvem der har fået bevilget penge af Kultur -& Fritidsudvalget samt de projekter, der har fået 5000 kr. eller derunder, som bliver bevilget af administrationen.

Skrevet den. 4. februar 2019

 • Den Lokale Helt: Styregruppen bag Den Lokale Helt har søgt om støtte til et arrangement, hvor lokale talenter indenfor kultur og iværksætteri bliver præsenteret i et mix af quizzer, forfatterværksted, workshop, koncert og artist talk ved Lejres nye iværksætterhus og cafe – Spor 3. Den Lokale Helt ønsker at blive en tilbagevendende byfest-begivenhed, med årlige nye lokale helte. Festivallen vil indgå i samarbejde med andre festivaller i Lejre Kommune som f.eks. Hvalsø Kulturnat, Lejre Høstfestival, Sees Exchange. Arrangementet har fået 30.000 kr.

 • Lejre Kunstforening har søgt om tilskud til en Matiné om og med afrikansk kunst søndag den 8. september 2019 i Domus Felix. Det er et delprojekt under projektet Kultur og kunst aktiviteter fra og om Zimbabwe i Lejre august – september. Arrangementet har fået 12.000 kr.

 • Lejre Høstfestival har søgt om støtte til årets begivenhed, hvor der i 2019 er særligt fokus på aktiviteter som især er attraktive for børn og børnefamilier. Af særlige aktiviteter for 2019-programmet; lokalpolitisk folkemøde, økologisk høstmarked, gadeteater for børn, værksteder og fortællinger for børn, optræden, sang/koncert mv. Lejre Høstefestival har fået 52.000 kr.

 • Mogens Petersen har søgt om støtte til et korsangs og musikprojekt, med vægt på afrikansk musik og korsang, som henvender sig til børn og voksne. Der afholdes workshop med en erfaren instruktør fra sangforeningen Papaya.  Projektet afsluttes med en offentlig koncert. Projektet er et led i projektet om kunst og kultur fra Afrika. Arrangementet har fået 16.250 kr.

 • Osted skole og Osted friskole har søgt om penge til at lave et fælles projekt, som henvender sig til alle elever og forældre i Lejre Kommune. Imran Rashid skal holde et foredrag om Børn og Digitalisering. Han tager afsæt i forældres bekymring – er skærme farlige for børns hjerner? Imran Rashid er speciallæge, it-iværksætter, forfatter og foredragsholder. Arrangementet har fået 28.125 kr.

 • Kulturkaravanen søgte penge til flere større live-oplevelser i Hvalsø Kulturhus, Hvalsø Spisehus og også i Lejre i Spor 3. Der lægges vægt på, at der til arrangementerne varmes op af kunstnere fra amatørscenen, herunder også elever fra musikskolen i Lejre Kommune. Der er udformet en arrangements kalender med navne på 7 koncerter i 2019. Kulturkaravanen har fået 56.950 kr.

 • Teaterforeningen AniMaNi søgte om penge til dels at færdiggøre dukkeforestillingen ”Frederik” dels til at kunne spille den i 4 forskellige institutioner i kommunen. Forestillingen henvender sig til de 3-6-årige. Forestillingen har fået 20.000 kr.

 • Hvalsø Kulturnat søgte om penge til at kunne afholde et kulturarrangement i Hvalsø. Arrangementet skal indeholde et varieret musikalsk program af høj kvalitet, som kan give alle en stort musikalsk oplevelse og som kan være et trækplaster og gøre Lejre Kommune kendt. Hvalsø Kulturnat har fået 60.000 kr.

 • Katja Fabrin har søgt om penge til en minisalon, et kulturarrangement for børn. Oplæsning kombineret med musik. Børn skal opleve kultur uden for institutionerne. Arrangementet henvender sig til yngre børn og er af en times varighed. Der vil være plads til 40-50 børn. Katja Fabrin har fået 8.000 kr. 

De administrative bevillinger er gået til:

 • Børnehuset Bifrost – projekt om undersøgelse af muligheden for og behovet for en forening der støtter det gode børneliv på landet – 5000 kr.

 • Gershøj Fritidsfiskerforening – 20 hold ”Klap en fisk” – 5000 kr.

 • Tadre Mølles Venner – Mølle-Maries fødselsdag – 5000 kr.

 • Lejre Kunstforening – Tegnekursus for børn og voksne – 5000 kr.

 • Arkæologisk forening – Kend dit sted… også i børnehøjde – 5000 kr. 

Næste ansøgningsrunde for Børne- og Kulturpuljen 2019 har frist den 1. september 2019.