Spritkampagne: Er du klar til et pust?

Der er stadig for mange, der sætter sig bag rattet og kører, når de har drukket alkohol. Med kampagnen Klar til et pust vil Lejre Kommune og Rådet for Sikker Trafik minde dig - og alle andre - om at lade bilen stå, hvis I har drukket alkohol til en af sommerens sociale sammenkomster.

Skrevet den. 14. juni 2018

Hen over sommeren har politiet ekstra fokus på spritkørsel, og samtidig har 79 kommuner, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden sat tusindvis af skilte op langs vejene med teksten Klar til et pust?

Hver sommer stopper politiet alt for mange bilister på vejene, der har for høje promiller. Sommerens hygge med grill, strandture, by- og havnefester betyder, at der er mange anledninger til at nyde alkohol. Desværre er der stadig et udbredt problem med folk, der sætter sig bag rattet, selv om de er i tvivl om deres promille.

1049 mennesker er enten dræbt eller kommet til skade i 2012-2016 i ulykker med mindst én alkoholpåvirket fører af et motoriseret køretøj. 

Det sikreste er at lade bilen stå derhjemme, hvis du ved, at du vil drikke alkohol eller at drikke max en genstand. Tænk over det. Er du klar til et pust?