Søg statsmidler til bedre internet i lokalområdet

Du kan nu, i samarbejde med andre fra samme område, søge tilskud og statsmidler til bedre internet i landområderne. Projektet der søges penge til, skal være annonceret d. 3. oktober og fristen for ansøgning er 31. oktober 2018.

Skrevet den. 13. juli 2018

Lejre Kommune har fokus på, at lokale virksomheder og borgere har adgang til hurtigt internet og god mobildækning. For at sikre den nødvendige kapacitet, er målet at alle har forbindelser, der kan levere 100 Mb download og 30 Mb upload senest i 2020. Det er størrelser der kræver Fiber-kabler eller coax-kabler.

En af måderne til at få hurtigere forbindelser via fiberkabler er gennem projekter under statens bredbåndspulje. I 2018 er de afsat over 100 mio. kr. til projekter i landområderne, og hos Energistyrelsen kan du læse mere om, hvordan dit lokalområde kan få andel i projektmidlerne.

Du kan også læse mere om mobil- og bredbåndsdækningen i dit område her.

Har du spørgsmål vedr. puljeprojekter eller andet vedr. bredbånd og mobilkommunikation, kan du kontakte kommunens bredbåndskoordinator Carsten Torrild på cato@lejre.dk eller 2424 2758.