Vores Kunst – en ny kunstguide

Vidste du, at tæt på hvor du bor, kan du se kunstværker af fx Olaf Manske Andersen, Peter Brandes, Ingvar Cronhammer, Jørn Hansen, Søren Schaarup og Povl Søndergaard?

Skrevet den. 12. februar 2018

Vidste du også, at du kan se et sommerhus tegnet af Poul Henningsen, og komme tæt på den mark, hvor Bjørn Nørgaard foretog hesteofringen i 1970? Og vidste du, at du på de lokale kirkegårde kan besøge gravstederne for fx forfatteren Martin A. Hansen, maleren Richard Mortensen og musikeren Poul-Henning Ørsted Pedersen?

Med den nye kunstguide i hånden kan du finde frem til 20 udvalgte steder i Lejre Kommune, hvor der står kunstværker i offentlige rum, og hvor der ligger kendte kulturpersoner begravet. Kunstguiden er gratis og kan fås på bibliotekerne, i de to rådhuse og i flere af de lokale turistattraktioner. Du kan også se den her.

Kunstguiden er udgivet af det kommunale billedkunstråd, der netop er fratrådt, for at gøre plads til det nye billedkunstråd, der skal varetage opgaven 2018-21.

Fakta
Kommunalbestyrelsen besluttede i 2014 at nedsætte et kommunalt Billedkunstråd. Lejre Billedkunstråd har som formål at fremme billedkunsten lokalt og bidrage til dens alsidighed og kunstneriske udvikling. Billedkunstrådet består af 3 lokale kunstnere eller kunstinteresserede, et medlem fra Lejre Kunstforening og et medlem fra Kommunalbestyrelsen.