Vandrefestival: Find traveskoene frem ...

... og vær med til at fejre Vandrefestivalens 10 års jubilæum. Det er 10. gang at en række af kommuner i Region Sjælland afholder Vandrefestival, i år i perioden 17.august til 9.september.

Skrevet den. 8. august 2018

Der er 145 ture at vælge imellem under den tre uger lange Vandrefestival. Du finder ture i 11 af regionens 17 kommuner.
Alle kan være med, for der er både korte, bynære ture på 2 km i et let terræn og længere traveture for de mere vandrevante. Enkelte steder kan man være heldig at finde ture, som er egnede for kørestole og rollator.

Hvordan kommer du med?

Det kræver ikke det store udstyr eller forberedelse at komme ud og gå under Vandrefestivalen. Gode sko og tøj efter vejret, en lille rygsæk til vand og madpakke. Det vigtigste er at vælge en tur, som du synes lyder interessant og som passer til din fysik.

Er du ikke vant til at gå, skal du måske ikke starte med 15 eller 23 km. Her er det en god ide at kigge på www.vandrefestival.dk, hvor du kan læse mere om turene. 

Det er gratis at deltage i de fleste ture. Det vil fremgå af hjemmesiden, hvis der er betaling. Kig også i din lokale avis eller på din kommunes hjemmeside efter information om turene. Alle er velkomne på Vandrefestivalens ture. Finder du ikke noget for dig i din egen kommune, så kig hos de andre kommuner.

Her kan du se turene i Lejre Kommune

Hvem viser vej?
Lokalkendte turledere, sørger for at alle kommer med ud og hjem. Turlederne viser steder frem, som du måske ikke opdager på egen hånd og kan fortælle en god historie eller give andre oplevelser undervejs. En stor del arrangører og turledere er frivillige fra mange forskellige foreninger, andre er kommunalt ansatte medarbejdere.