Biblioteket er stedet for de gode historier

Lejre Bibliotek & Arkiv har startet et helt nyt projekt for børnehaver med fortælling, drama, teater, leg og bøger samlet i en pakke.

Skrevet den. 13. oktober 2017

I de kommende 5 måneder inviterer Lejre Bibliotek & Arkiv alle børnehaver ind til kultur og teateroplevelser som et led i det strategiske arbejde med Biblioteksplanens visioner om at understøtte kreativitet og borgernære samarbejder med institutioner. Dette sker i børnekultur-projektet ”Orv, det for børn”.

Projektet er opdelt over flere faser hvor ialt 600 børnehavebørn bla. får besøg af en fortæller som introducerer børnene til bogen, dramaet og fortællingen. Herefter oplever alle børnene et proffesionelt teaterstykke lokalt og inspireres gennem leg, fortælling og drama til selv at gå på opdagelse i biblioteket og låne bøger med hjem.

Ialt inviteres børnehaverne til 10 gratis forestillinger og efterfølgdende temaforløb hvoraf mange af dem allerede er fuldstændig udsolgt.

Projektet understøtter børnebiblioteket som arnested for formidling af den gode historie og er baseret på kultur for, med og af børn. Projektet er en ny måde at tænke biblioteksbetjening af småbørnsgruppen og erfaringerne gjort i dette, vil blive brugt proaktivt fremover.

Projektet er forankret i Lejre Bibliotek & Arkiv, men er sammentænkt med øvrige indsatser på børnekulturområdet og har i den forbindelse etableret samarbejdsflader med andre relevante parter.