Teater Solaris vinder anerkendt pris i Italien

I disse dage er Teater Solaris, som holder til på Sonnerupgaard Gods, forsidestof i italienske aviser, efter de har vundet en meget prestigefyldt publikumspris for forestillingen ”Under Uvidenhedens Mørke.”

Skrevet den. 24. november 2017

Prisen uddeles af Spazio Teatro NO’HMA i Milano og uddeles til teatre og teaterstykker, som udforsker menneskelige værdier. ”Under Uvidenhedens Mørke”, som har turneret i Danmark, Grønland og Italien, er et musikdramatisk epos om den grønlandske sjæl og handler om afslutningen af nordbotiden i Grønland. En af hovedrollerne i stykket spilles i øvrigt af Nukaka Costau-Waldau. 

For Teater Solaris har det selvfølgelig stor betydning at få international anerkendelse for deres arbejde. Også fordi de har ambitioner om at skabe et kunstnerisk kraftcenter på Sonnerupgaard Gods, hvor kunstnere og teaterfolk fra hele verden vil komme for at udvikle teaterforestillinger, som både er relevant for lokale borgere og verden uden for.

Deres næste forestilling er genopsætningen af ”Cellen” på Frederiksberg Slot til februar, som sker i anledning af Hærens Officerskoles 150 års jubilæum og Danmarks Veteraners 50 års fødselsdag. ”Cellen”, der havde premiere på Sonnerupgaard Gods” tidligere på året, handler om en PTSD ramt soldat.