Sikkerhed på nettet

En ny kampagne igangsat af Digitaliseringsstyrelsen og Finansrådet vil give danskerne gode råd og digitale guides til, hvordan man beskytter sig selv og sine data på nettet.

Skrevet den. 10. januar 2017

Danskerne er nogle af de bedste i verden til at udnytte internettets muligheder. Hele 97 pct. af os færdes dagligt på nettet. Alligevel er der hver eneste dag danskere, som bliver udsat for svindel på nettet.

Forklaringen er, at net-kriminalitet er i kraftig vækst, samtidig med at de kriminelle bliver bedre og bedre til at udgive sig for at være afsendere med velkendte logoer, som vi normalt har tillid til. Derfor er det ikke længere nok at stole blindt på dit antivirus-program.

Med den fællesoffentlige kampagne Sikker på nettet vil Digitaliseringsstyrelsen og Finansrådet give konkrete råd til, hvordan du som bruger kan få en mere sikker adfærd på nettet. Kampagnen har blandt andet fokus på emner som phising, stærke adgangskoder og sikker brug af mobile enheder.

Hjælp andre med at færdes sikkert på nettet

Hjælp familie og venner med at færdes sikkert på nettet: Fortæl om dine oplevelser til venner og bekendte, tag emnet op ved middagsbordet, og inddrag alle i, hvordan I færdes sikkert på jeres pc’er, tablets og smartphones.

Find flere informationer og guides

Kampagnen omfatter en Facebookvideo, tre forskellige gør-det-selv YouTube-videoer og en interaktiv test på Sikkerpaanettet.dk

Borger.dk kan du finde gode råd til, hvordan du kan færdes sikkert på nettet.

Se Facebookvideoen:
Klik her for at se videoen

Se gør-det-selv-videoerne:

Tag testen her