Kunstnere søges

Lejre Kommune søger lokale, professionelt arbejdende kunstnere til Lejre Kommunes Billedkunstråd for 2018-21.

Skrevet den. 20. december 2017

Vil du vil være med til at indstille kandidater til rådet? Du er velkommen til at indstille dig selv, hvis du selv ønsker at deltage i rådets arbejde.

Billedkunstrådet består af 3 professionelt arbejdende kunstnere, en repræsentant for Lejre Kunstforening og en repræsentant for Kommunalbestyrelsen.

Udvalget for Kultur & Fritid udpeger medlemmer til rådet på deres møde den 29. januar 2018.

”Lejre Billedkunstråd har som formål at fremme billedkunsten lokalt og bidrage til dens alsidighed og kunstneriske udvikling ved at rådgive Lejre Kommune i forbindelse med indkøb af kunstværker og kunstnerisk udsmykning af kommunale bygninger og pladser hvor mange mennesker færdes, samt ved at kvalificere og målrette borgernes møde med den professionelle billedkunst og gøre den nærværende i hverdagen.”

 

 Hvad består rådets virke konkret i?

At igangsætte og støtte billedkunstneriske aktiviteter i Lejre Kommune og at inddrage brugere og borgere i de billedkunstneriske aktiviteter. Billedkunstneriske aktiviteter kan være: udstillinger, huskunstnerforløb, workshops, undervisningsforløb, festivaler, foredrag og lignende.

At igangsætte, støtte og formidle permanent kunstnerisk udsmykning af kommunale og andre offentlige bygninger og pladser, herunder rådgive om kunstindkøb.

Efter anmodning fra Lejre Kommune at varetage andre rådgivningsopgaver inden for billedkunstområdet.

Efter nærmere aftale at stå til rådighed for rådgivning af erhvervslivet i forbindelse med billedkunstnerisk udsmykning.

Billedkunstrådets vedtægter og statusrapport for det afgående Billedkunstråd kan du finde her.

Indstilling af kandidater inkl. faglig baggrund og begrundelse sendes til Center for Kultur & Fritid, Anne Lumholt alum@lejre.dk senest den 10. januar.

Rådet består af 5 medlemmer

Lejre Billedkunstråd skal bestå af 5 medlemmer udpeget af Lejre Kommunes kommunalbestyrelse.

De 5 medlemmer er fordelt sådan:

  • 1 person indstillet fra Lejre kunstfoeening. (skal udpeges)
  • 1 person indstillet fra kommunalbestyrelsen. (er udpeget; Claus Jørgensen, formand for Udvalget for Kultur & Fritid) 
  • 3 personer professionelt arbejdende kunstnere (skal udpeges)
    5 suppleanter
  • Medlemmerne påtager sig denne frivillige opgave for en 4- årig periode, med 4 møder årligt. Jeres kandidater skal være professionelt arbejdende billedkunstnere og/eller kunstkyndige med relevant faglig baggrund.

Læs mere om Billedkunstrådet her.