Fernisering på Rådhuset i Allerslev

Lejre Kunstforening har inviteret billedkunstnerne Ulla Borck og Henrik Høyer til at udstille på rådhuset i Allerslev med fernisering den 18. januar kl. 16.

Skrevet den. 3. januar 2018

"KUNST er KUNST” siger de to udstillere om deres værker, som spænder over en bred vifte af genrer, - fra det koloristiske med collagerelateret komposition til de fotografisk betagende og manende naturbilleder, hvor fotografierne fra Det Døde Hav med deres mangetonede farvespil fanger og fastholder blikket, og man tænker måske i sit stille sind som beskuer, om klimaforandringerne også vil fratage vores efterkommere den live-naturoplevelse.

Centralt for begge kunstnere er deres kredsen om begrebet livsforløb og dermed også livskredsløb. De er hver på deres måde inspireret af det uendelige i naturen, vi er omgivet af, og af det centrale i vores liv, af det, vi ikke kan forklare: det hellige, den naturkraft der er omkring os, og som vi uvægerligt bliver en del af.

Dette tilværelsessyn afspejles i valget af cirklen som element i Ulla Borcks collager, i hendes fotografier fra Israel, men også i Henrik Høyers grafiske værker, hvor der kan associeres til dimensionerne indre og ydre, sind og ”skind”, psyke og fremtoning. Lidt underfundigt i denne dualisme er her, at Henrik Høyer kombinerer figurative illustrationer med bagvedliggende tekstflader som en manifestation af vores verden, der er opbygget af den billedmængde, vi modtager rent elektronisk, men også mediernes enorme tekstformidling, som vi ser det på f.eks. Facebook.

Udstillingen kan opleves frem til den 22.marts 2018.