Når naturen fanges ind i en abstrakt genkendelighed

Sonja Hansen, Joe Pearson og Søren Larsen udstiller på rådhuset i Allerslev.

Skrevet den. 24. april 2017

I samarbejde med Lejre Kunstforening udstiller tre af vores lokale kunstnere deres værker på rådhuset i Allerslev fra maj og tre måneder frem.

Ferniseringen foregår torsdag den 4.maj kl. 16 – 17 på rådhuset i Allerslev.

Både Sonja Hansen og Søren Larsen henter stor inspiration til deres billeder i naturen, hvor de gerne færdes for bl.a. at samle indtryk, der så genkaldes og fæstnes på lærredet. Ofte er det naturens farver og specielt årstidens nuancer, som kommer til at præge billederne, men det kan også være det skiftende lys, som vi oplever hen over dagens og aftenens timer.

De to billedkunstnere er vidt forskellige i deres udtryksform, men begge ser de deres kunst som præget af en ”abstrakt genkendelighed”. Mennesker og specielt kvinder træder ud af billedernes farvesymfoni og kommer os i møde i nogle af billederne, hvor det ved andre er os som beskuere, der får et indblik i kvindens private verden.

Joe Pearson har et andet og mere personligt og nært forhold til naturen, hvor han som barn klatrede rundt i de krogede træer, og hvor de visuelle og betagende indtryk af træernes krogede gevækster og grene fulgte ham årene igennem, indtil de blev forløst i en kunstnerisk proces. Her bliver de enkelte træsorters strukturelle egenart omsat til bl.a. skåle og vaser, som hver især fremhæver den enkelte træsorts struktur og farvespil.

Værkerne er udstillet i 3 måneder, og enkelte andre af Søren Larsens billeder kan også ses på rådhuset i Hvalsø (ved Borgerservice) med skiftende mini-udstillinger hen over året.