Lejre Kommune undersøger mulig forurening med byggeaffald

TV2 Nyhederne bragte søndag aften den 18. september et indslag om, at entreprenørfirmaet Bach Gruppen skulle have kørt tonsvis af forurenet byggeaffald til et byggeprojekt på Kumlehusvej ved Øm i Lejre.

Skrevet den. 19. september 2016

Lejre Kommune sætter nu en grundig undersøgelse i gang for at få belyst sagen til bunds og tage stilling til, hvad næste skridt er.

Drikkevandet er ikke i akut fare

I TV2 Nyhedernes indslag fremgik det, at området, hvor det forurenede byggeaffald skulle være gravet ned, er vigtigt for indvinding af drikkevand. Det betyder dog ikke, at beboerne i området skal være bekymrede for at drikke vand fra hanen. De stoffer, som muligvis er i byggeaffaldet på grunden, bliver ikke umiddelbart udvasket gennem jorden til grundvandet.

Lejre Kommune ser alvorligt på sagen og vil forfølge den, men kan altså roligt drikke vand fra hanen i området omkring Øm.

Lejre og Københavns Kommuner undersøger sagen

I samarbejde med Københavns Kommune skal Lejre Kommune sammenholde de oplysninger, kommunerne får fra Bach Gruppen, med de oplysninger som TV2 Nyhederne har givet – og derefter skal det besluttes, om byggeriet må fortsætte og om der er en forurening, som skal fjernes fra grunden.

Derudover har Lejre Kommune bedt Bach Gruppen svare på en række spørgsmål vedrørende de materialer, der er kørt til og fra grunden på Kumlehusvej.

Lejre Kommune følger op på sagen og opdaterer sin hjemmeside løbende.