Inspirationsmødet om energirenovering hos Hornbeer var velbesøgt

Mandag den 28. november holdt Energistyrelsen og Lejre Kommunes gratis inspirationsmøde om energi. Hornbeer var vært, og deres gårdsalg og ølstue satte en hyggelig ramme om en aften, hvor der var fokus på energiforbruget i borgernes boliger. Der var fuldt hus med over 50 fremmødte og rig mulighed for at få gode råd til at skifte til en bedre og billigere opvarmning af sit hus.

Skrevet den. 30. november 2016

Hornbeer indledte under hyggelige rammer og hylder med 2000 forskellige øl

Jørgen Rasmussen, ejer og brygger på Hornbeer, er på mange måder en foregangsmand og en inspirationskilde til andre, når det kommer til energirenovering og iværksætteri. Jørgen og hans kone Gunhild har tidligere bygget lavenergihuse af træ og har sat varmepumper op siden starten af nullerne. Han gav en grundig gennemgang af hans tiltag, og det var tydeligt, at han har stor erfaring med byggeri, isolering og sammenhæng mellem de forskellige energikilder. Han har en ambition om at blive CO2-neutral. I dag er bryggeriets varme- og elforbrug både til ølproduktionen og til den private bolig dækket af energi fra jordvarme, solceller og varmepumper.  

Har du en stor varme- og elregning kan varmepumper og LED- belysning være en løsning

Anne Svendsen fra Energistyrelsen gav en grundig gennemgang af de energiproblemer, som husejere normalt står med og hvilke løsninger, som de kan tænke i. Hendes store faglige og tekniske viden om energikilder, fordele og ulemper ved de forskellige energiformer gav en godt indblik i de aspekter, som folk skal tænke i, når de skal skifte energikilde og renovere deres hus.

Anne fortalte om de nye muligheder som boligejere har for at få rådgivning og støtte til en energirenovering af deres hus igennem Energistyrelsens nye værktøjer på sparenergi.dk. Hun gav alle de fremmødte god mulighed for at stille spørgsmål, og mange konkrete eksempler og problemer hos de fremmødte blev vendt. 

Aftenen blev afsluttet med rundvisninger på Hornbeer.

Da aftenen var meget velbesøgt, og der lader til at være stor interesse for emnet, vil Lejre Kommune se på om arrangementet kan gentages i 2017 et andet sted i kommunen. Aftenens præsentationer vil blive sat på kommunens hjemmeside snarest, følg med på www.lejre.dk/inspirationsmøde

For yderligere information:

Man kan som borger hente hjælp til energi via Energistyrelsens rådgivning til private. Ring, skriv eller spørg via telefon 3115 9000 eller via e-mail: info@sparenergi.dk.

Se de mange værktøjer til borgere på www.SparEnergi.dk