Brunch for de frivillige på aktivitetscentrene

Den 10. november samlede aktivitetscentrene i Lejre Kommune, for 6. år i træk, alle de frivillige til brunch og hyggeligt samvær for at sige tak for den store indsats, de yder.

Skrevet den. 10. november 2016

Over 150 frivillige deltog i brunchen, som efterhånden er blevet en fast tradition, hvor de frivillige har mulighed for at dele deres viden og samle erfaringer.

Aktivitetscentre med tilbud til alle

Hver uge kommer mellem 1500 og 1800 pensionister, efterlønnere og førtidspensionister og bruger aktivitetscentrene i Lejre Kommune. Her kan de deltage i alle former for aktiviteter, de kan fx dyrke sport og motion, tage på vandreture, rejse, få undervisning i IT, spille kort eller møde de forebyggende medarbejdere til cafemøder om emner, der optager dem.

Indsatserne på aktivitetscentrene har en stor sundhedsfremmende og sygedomsforebyggende betydning, fordi aktivitetscentrene, udover at tilbyde aktiviteter, også er med til at skabe nye netværk og forebygge ensomhed og isolation.

Fakta:

  • Aktivitetscentrene i Lejre Kommune består af 5 enheder: Hvalsø Østergadecenter, ”Huset Lejrevej 15 A, Allerslev, Nødager 30, Gevninge, Bognæsvej 5, Herslev og Østergård Aktivitetscenter, Ll. Karleby.
  • Centrene er et tilbud til alle pensionister, førtidspensionister og efterlønsmodtagere.
  • Tilbuddene drives og organiseres i stort omfang af frivillige.
  • Centrenes formål: Aktivitetscentrene i Lejre er stedet, hvor samvær og meningsfulde aktiviteter skaber venskaber, trivsel, sundhed og livskvalitet.
  • Læs mere om centrene og deres tilbud på aktivitetscentre.dk