Fernisering på Rådhuset i Allerslev

Torsdag den 18. august fra kl. 16-17.30 er der fernisering på rådhuset i Allerslev, hvor alle er velkomne.

Skrevet den. 10. august 2016

Center for Kultur og Fritid i Lejre Kommune har indgået en aftale med Lejre Kunstforening om, at det for både ansatte og besøgende på rådhuset i Allerslev fremover vil være muligt at opleve kunsten i dens mange facetter, som den markerer sig hos en bred vifte af lokale kunstnere.

Der vil være en ny udstilling hver tredje måned, så der bliver rig mulighed for at opleve forskellige kunstneres værker.

De første to kunstnerne

De første to udstillere er Hanne Gjørup og Bodil Strand, hvis billeder du lige nu kan opleve på rådhuset i Allerslev fra august og til oktober 2016.

Hanne Gjørup bor i Kr. Hyllinge, og det var betagelsen af lyset og den smukke naturs farvespil, der med variation mellem primært oliemaleri og akvarel blev kilden og inspirationen til hendes billeder. Det at se, at opleve intenst og lade følelserne blive transponeret ind i en ofte figurativ idé, og så se motivet gradvist tage form og lade farverne bringe beskueren derhen, hvor harmoni eller kontraster bliver en helhedsoplevelse. Det blev det centrale i den skabende proces.

Noget tilsvarende kan opleves i Bodil Strands kunst. Det, der fascinerer hende, er farver og de forskellige udtryksformer, som billedkunsten spænder over. Selv fortæller Bodil Strand, at hun gennem de seneste år har udviklet sin kreative sans i takt med musikken, som hun ofte lytter til, når hun står foran staffeliet og nærmest tryller med farverne. Hendes nysgerrighed er drivkraften bag værkerne, der udvikler sig undervejs fra tanke til handling.

Det er hos begge kunstnere nærmest en rejse gennem et univers af farver, former og fantasi, som først afsluttes, når de hver især oplever, at det allersidste strøg er sat, og at et mere ville være for meget.

Kom forbi

Hvis du ikke kan komme til ferniseringen den 18. august, er du velkommen til at komme forbi rådhuset for at se udstillingen en anden dag. Du kan komme forbi i tidsrummet:

Mandag-onsdag kl. 8.00-15.30

Torsdag kl. 8.00-18.30

Fredag kl. 8.00-12.30

Du finder billederne rundt omkring på fællesarealerne i over- og underetagen.