Hvalsø arkiv holder lukket i 4 uger

I uge 39-42 holder Hvalsø Arkiv lukket. Lukningen er nødvendig fordi arkivet i Sæby er ved at blive lagt sammen med Hvalsø Arkiv. Arkivet i Hvalsø åbner igen den 22. oktober.

Skrevet den. 21. september 2015

Fremover vil bibliotekerne i Kirke Hyllinge og Lejre fungere som læsesale, studierum og møderum for frivillige, brugere af arkivet samt historiske foreninger.
Arkivalierne bliver fremover opbevaret i Hvalsø, men kan bestilles til de andre afdelinger, hvor der er brandsikre skabe, der kan låses af.

Nu skal Sæbys arkivalier pakkes i kasser, transporteres til Hvalsø, hvorefter materialet sættes på hylder. Alt materialet skal registreres, så det bliver let tilgængeligt for brugerne.

En del frivillige har hjulpet til med at gøre klar i Hvalsø. Der skal gøres plads til de nye kasser, og derfor  skal andre materialer i depot. Depotet ligger fremover på biblioteket i Kr. Hyllinge.

I februar 2015 vedtog kommunalbestyrelsen Bibliotek- & Arkivplan 2015-18,  som sætter rammerne for Lejre Bibliotek & Arkivs arbejde de kommende fire år. Sammenlægningen af arkiverne og brugen af bibliotekerne som læsesale for arkivet er blandt andet en del af planen.