Nyt om hjertesvigt på Helbredsprofilen

20 procent af Lejre Kommunes borgere har forhøjet blodtryk. På helbredsprofilen.dk kan du følge dit helbred over tid og blive bevidst om sammenhængen mellem din livsstil og dit helbred.

Skrevet den. 22. maj 2014

Sundhedsprofilen viser, at 20 procent af Lejre Kommunes borgere - 4000 personer - har forhøjet blodtryk, som øger risikoen for blødning og blodprop i hjernen, for hjertekrampe og blodprop i hjertet med risiko for invaliditet og tidlig død (Sundhedsprofilen 2013). Det er en stor omvæltning at få konstateret en hjertesygdom, og det kræver for de fleste nogle markante ændringer i hverdagen. Hvad kan man holde til? Og hvad med arbejdet, familien, fritiden og alt det praktiske? Det kan man nu finde svar på ved at besøge det nye område på www.helbredsprofilen.dk.

"Hjertesvigt er en alvorlig sag, men der findes flere behandlingsmuligheder og ting man selv kan gøre. Man kommer langt med at spise sundt, træne, undgå rygning og for meget alkohol. Er du selv syg, eller er du pårørende til en der er, kan du hente ideer fra andre med hjertesvigt og deres pårørende. Du kan få gode råd, inspiration og tips fra hjertelægen og andre specialister til en hverdag med en hjertesvigt på det nye område på Helbredsprofien.dk", fortæller sygeplejerske Anne Dalhoff Pedersen, projektleder på Helbredsprofilen.

Anne Dalhoff Pedersen forklarer videre, at hvis du allerede været på et rehabiliteringskursus i din kommune eller på sygehuset, kan helbredsprofilen.dk genopfriske noget, du måske allerede har hørt, men som ikke er helt let at få styr på.

Se filmene og bliv klogere

I de mange film på siden møder man en lang række personer med hjertesvigt og deres pårørende, som alle deler ud af deres personlige erfaringer fra hverdagen. Derudover fortæller den praktiserende læge, hjertelægen, sygeplejersken, diætisten, psykologen m.fl. om de forskellige former for hjertesvigt, om selve hjertet og behandlingsmulighederne.

Lav en personlig profil

Med dit NemID kan du oprette en personlig profil og registrere, hvordan det går med fx vægt, blodtryk og dine symptomer. Du kan både registrere dine egne og lægens observationer og målinger, alt sammen for at få et bedre overblik over sygdommen og derved en bedre kontrol. Du kan:

  • Observere ændringer i dine symptomer, lave noter og få gode råd om din tilstand
  • Få et personligt tilpasset træningsprogram
  • Følge din vægt og dit blodtryk

En profil på Helbredsprofilen giver mulighed for at printe grafer og oversigter over dine registrerede data, som du kan medbringe hos lægen eller på sygehuset. På den måde bliver det lettere for din læge at hjælpe dig.

Opret din profil i dag. Det er nemt og gratis på www.helbredsprofilen.dk