It-minimesse for ældre

Nem-ID, Digital Postkasse, borger.dk – termerne er mange, og for den ældre generation kan det være svært at gå til. På It-minimessen kan der stilles spørgsmål og ydes hjælp. Næste messe er onsdag den 19. februar i Hvalsø.

Skrevet den. 13. februar 2014

Aktivitetscentret Østergaard i Kr. Hyllinge var fyldt til bristepunktet, da Ældre Sagen sammen med Lejre Kommune afholdt den første af to It-minimesser. Her kunne de mange fremmødte ældre borgere få hjælp af bla. Borgerservice til at gå på borger.dk, aktivere sin Nem-ID, samt afprøve og stille alle slags spørgsmål til alt det digitale.

IT er smart men svært

Iris Krabbe Sørensen på 83 år var en af mange besøgende på It-minimessen: "Jeg er jo nysgerrig på det her, men jeg er ikke særlig god til It. Vi har nogle gamle maskiner derhjemme, som vi hygger os lidt med og jeg har da også gået til frivillig-It i nogle sæsoner. Jeg synes jo det er smart nok, men for os ældre er det svært". Den holdning er der flere, der deler: "På længere sigt er det jo smart, at man kan ordne mange ting hjemme fra sin egen computer, men jeg synes det er svært at huske, hvad jeg skal trykke på", fortæller Lone Jensen på 65 år på It-minimessen.

Næste IT-minimesse 19. februar i Hvalsø

Mere og mere forgår på internettet, og også kontakten med det offentlige bliver fortsat mere digital. Derfor ønsker Lejre Kommune sammen med Ældre Sagen at sætte spot på, hvorledes seniorer kan komme godt i gang med at bruge It og komme med på digitaliseringsbølgen. Næste messe foregår onsdag den 19. februar mellem kl. 10-12.30 i Østergade Aktivitetscenter, Østergade 1 i Hvalsø. På It-minimesse kan du få mere at vide om f.eks. NemID, hvordan du fremover skal kontakte din kommune og Skat på den digitale måde og hvordan du opretter en digital postkasse og bruger den. De frivillige It-undervisere fra aktivitetscentrene og Ældre Sagen giver gode råd om It-kurser for ældre. Og så vil der være mulighed for at afprøve forskellige slags computere. Det hele sker under hyggelige rammer med servering af kaffe, småkager, sandwich og sodavand.