Kraftig lugt på Hvalsø Plejehjem førte til udrykning

En kraftig lugt bredte sig mandag aften på Hvalsø Plejehjem. Brandvæsen og ambulancer blev tilkaldt, og alle beboere er blevet tilset. En medarbejder er blevet indlagt til observation og forventes udskrevet senere mandag aften.

Skrevet den. 3. juni 2024

Mandag under aftensmåltidet bemærkede personale og beboere på Hvalsø Plejehjem en ubehagelig og kraftig lugt. Derfor blev beredskabet straks kontaktet, og de fik for en sikkerheds skyld tilkaldt både politi og ambulancer til plejehjemmet.

Imens sørgede personalet for at følge beboerne til deres lejligheder, hvor der ikke var de samme lugtgener.

En akutlæge kontaktede giftlinjen og embedslægen, som anbefalede, at alle beboere og medarbejdere blev tilset af en læge. Det skete hurtigt derefter, og alle har det efter omstændighederne godt. En enkelt medarbejder er for en sikkerheds skyld indlagt til observation og forventes udskrevet inden tirsdag.

Kloak skyld i lugten

Årsagen til den ubehagelige lugt viste sig at stamme fra en kloak, som i disse dage får en såkaldt ”strømpeforing”. I forbindelse med denne type renovering er det ikke ukendt, at der kan frigøres lidt dampe, som kan trænge ind i bygninger gennem kloaksystemet. Det er netop det, som er sket mandag, og for at modvirke, at det gentager sig, vil plejehjemmet i de kommende dage sørge for, at alle vandlåse er fyldt.

”Der har ikke været fare på færde i Hvalsø. Men det er klart, at vi reagerer hurtigt og resolut, når vi oplever lugte, vi ikke kender fra hverdagen. Det kan måske have set lidt voldsomt ud med alle de udrykningskøretøjer. Men når det gælder sikkerheden for vores ældre beboere og personalet, tager vi naturligvis ingen chancer. Jeg synes, at både beredskabet og personalet har handlet effektivt og ansvarligt, og jeg er glad for, at alle er i god behold”, siger Peter Olsen, der er vicekommunaldirektør i Lejre Kommune med ansvar for blandt andet sundhedsområdet.