Nyt natureventyr i Ravnsholte Skov 

Tirsdag den 23. maj indviede Lejre Kommune et nyt natureventyr i Ravnsholte Skov sammen med 1. klasse fra Osted Skole. Du kan selv gå på flere gratis eventyr i Lejre Kommune med app’en “Natureventyr” i ørerne.  

Børn hører Natureventyr

Skrevet den. 25. maj 2023

I anledning af den officielle lancering af et nyt natureventyr, ”Tordenfødderne Kommer”, holdt Lejre Kommune en privat indvielse tirsdag den 23. maj i Ravnsholte Skov. Her indviede Ida Dyhr, formand for Udvalget for Kultur, Fritid og Turisme i Lejre Kommune, det nye eventyr, og bagefter var 1. klasse fra Osted Skole inviteret til at prøve eventyret som de første. Forfatteren bag Skovlingesagaerne, den prisbelønnede forfatter Bodil El Jørgensen, deltog i indvielsen og gik ruten sammen med børnene, mens hun genfortalte historien.  

Oplev naturen med natureventyr 

Alle kan besøge Ravnsholte Skov med børn eller børnebørn og prøve historien ”Tordenfødderne Kommer”. Det kræver at man downloader appen ”Natureventyr”. Via appen kan man følge en rute, der viser nogle af de smukkeste dele af skoven frem, mens man hører eller selv læser fortællingen om Skovlingerne. Både app og eventyr er gratis.  

Der er allerede fire natureventyr i Lejre Kommune, der frit kan opleves af alle. Ida Dyhr er glad for, at der nu er kommet endnu et:  

”I Lejre Kommune har vi stort fokus på både børnekultur og bevægelse. Natureventyrene er en skøn kombination af de to, hvor familier med mindre børn kan komme ud og gå i naturen og bevæge sig sammen, samtidig med at de læser de små sjove eventyr”. 

”Tordenfødderne Kommer” handler om, hvordan Skovlingerne Kvist og Rod i et frikvarter forvilder sig dybt ind i skoven, hvor de pludselig står ansigt til ansigt med en vaskeægte Tordenfod. Skovlingerne er små gnomlignende væsner, der beskytter skoven fra alskens farer. Til indvielsen var Skovlingerne ikke et nyt bekendtskab for børnene fra Osted Skole. Ugen inden indvielsen mødte børnene Bodil El Jørgensen til en eventyrworkshop, hvor hun og eleverne bl.a. lavede skovlingebøger som forberedelse til indvielsen.  

En del af en større saga 

”Tordenfødderne kommer” er bare én af seks historier i Bodil El Jørgensens Skovlingesagaer. I seks skove i Midt- og Vestsjælland kan man finde flere unikke historier om de små sjove væsner via appen Natureventyr. Skovlingesagaerne er et led i den litterære satsning i Kulturregionen Midt- og Vestsjælland. Kulturregionen Midt- og Vestsjælland udgiver derudover også historierne i et samlet hæfte, som eleverne modtog under indvielsen, og som kan findes på bibliotekerne fra slutningen af maj.  

Man kan opleve flere natureventyr om de sjove Skovlinger i: 

  • Vrange Skov i Ringsted Kommune  
  • Stokkebjerg Skov i Odsherred Kommune  
  • Høng Skov i Kalundborg Kommune
  • Korsør Lystskov i Slagelse Kommune  
  • Broby Vester Skov i Sorø Kommune

Tag familien med på natureventyr i Lejre Kommune

 I Lejre Kommune findes i forvejen fire andre natureventyr. De er ikke en del af Skovlingesagerne, men kan også findes i app’en Natureventyr:  

  • Yrsa i den gyldne skov i Storskoven 
  • Odin og skjoldungen i Gammel Lejre 
  • Rolfs kæmper og den gyldne armring på Herslev Strand 
  • Møllemarie og vandet som stod helt stille ved Tadre Mølle