Lejre Varmeplan 2022 er nu i høring

Lejres Kommunalbestyrelse har den 31. oktober 2022 besluttet at sende Lejre Varmeplan 2022 i offentlig høring i fire uger frem til 30. november 2022

Skrevet den. 3. november 2022

Lejre Varmeplan 2022 følger op på Lejre Klimaplans mål om, at alle ejendomme i kommunen skal opvarmes med fossilfri energi i 2030.

Kommunen er udfordret af, at en meget stor del af opvarmningen sker med fossile brændsler som olie og gas. Især de individuelle gasfyr udgør en stor andel af opvarmningen.  

Lejre Varmeplan 2022 beskriver den fremtidige varmeforsyning i Lejre Kommune. Her er der særligt fokus på, hvor der er potentiale for fjernvarme.

Hvalsø  har allerede fjernvarme. I varmeplanen tegner der sig til at være potentiale for også at få fjernvarme i Osted og dele af Lejre - men der er brug for at få det undersøgt nærmere. Det vil konkret ske i det projektforslag, som Lejre Kommune skal udarbejde i følge varmeforsyningsloven. Først når kommunalbestyrelsen vedtager det endelige projektforslag, vil det være helt sikkert, om borgerne i Osted og/eller Lejre kan få fjernvarme.

De øvrige byer og landsbyer er ifølge varmeplanen for små til, at der kan skabes en attraktiv og robust økonomi i et fjernvarmeprojekt.

Her opfordres borgene til at gå sammen og undersøge andre muligheder for mindre fælles løsninger. Og hvis det ikke kan lade sig gøre, kan en individuel varmepumpe være et alternativ.

Kom til borgermøde

Kommunalbestyrelsen inviterer til borgermøde om varmeplanen og fremtidens varmeforsyning onsdag den 16. november kl. 19-21.30 i Kantinen på Allerslev Skole, Bispegårdsvej 2, 4320 Lejre.

Du kan tilmelde dig indtil kl. 9 dagen før.

Tilmeld dig mødet her

Du kan se planen og indgive høringssvar på Lejre Kommunes høringsportal her:

Gå til varmeplan