Sådan bliver du vaccineret mod Covid-19

Alle borgere vil i den kommende tid blive inviteret til vaccination. Når du får invitationen, skal du selv bestille tid.

Skrevet den. 8. januar 2021

Opdateret den 13. april 2021

I den kommende tid vil alle borgere modtage et brev i deres e-Boks fra Sundhedsstyrelsen. Brevet vil invitere borgerne til at blive vaccineret mod ny coronavirus (Covid-19). Borgere, der ikke modtager digital post, vil få beskeden som almindeligt brev. Vaccinationen er gratis og frivillig.

Når du får brevet, skal du selv bestille tid til vaccinationen via www.vacciner.dk. (Det er ikke muligt at bestille tid før).

Du skal benytte NemID for at bestille tid.

Hvis du ikke har NemID
Hvis du ikke har NemID - eller af anden grund ikke har mulighed for at bestille tid digitalt - kan du i stedet ringe til Region Sjælland og bestille tid på telefon 70 20 42 33. Telefonen er åben alle dage kl. 9-12 og 13-19:30.

Hvis du ikke selv kan komme til vaccinationscentret
Der er vaccinationscentre i både Hvalsø, Holbæk og Roskilde, og som udgangspunkt skal du selv finde dertil. Hvis du har en varig fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse, som gør, at det ikke er muligt at komme frem ved egen hjælp eller med hjælp fra pårørende, kan du få hjælp af Lejre Kommune. Ring i så fald til borgerservice på 46 46 46 46.