Tilbygninger giver Lejrehallen og Allerslev Skole et løft

Lejrehallen får en springgrav og flere kvadratmeter til motionisterne. Allerslev Skole får en tilbygning med plads til SFO. Flere af skolens klasselokaler bliver renoveret, og dermed bliver alt klart til flytningen fra Allerslev Gl. Skole næste år.

Skrevet den. 1. oktober 2018

Til september næste år overtager Almenr og bofællesskabet Krake de gamle skolebygninger på Lejrevej 15 B-G. Derfor skal kommunen finde nye lokaler til de aktiviteter, som hidtil er foregået på skolen: SFO, motion og andre fritidstilbud.

Kommunalbestyrelsen har netop godkendt de endelige planer, og det er en glad borgmester, der nu kan løfte sløret for dem:

”Jeg synes, vi har fundet nogle gode løsninger. Der bliver ikke bare tale om en genhusning, men om at skabe helt nye faciliteter og muligheder. Og det er lykkedes i et godt samarbejde med både Allerslev Skole og de foreninger, som i dag benytter Allerslev Gl. Skole”, siger Carsten Rasmussen.

Det endelige projekt består af to byggerier. Det ene bliver en udvidelse af Lejre Hallen, som vil få en tilbygning i den nordlige ende. Bygningen vil forlænge hallen og samtidig få en førstesal. Det giver plads til flere multisale, som både foreningerne og Allerslev Skole kan få glæde af.

Samtidig vil Lejre Hallen få en springgrav. Det har længe været et ønske fra især Allerslev Gymnastikforening, og foreningen betaler selv 400.000 kroner i tilskud til springgraven.

”Nogle har været kede af at skulle flytte fra de gamle skolebygninger, men jeg er sikker på, at alle vil være glade for de løsninger, vi sammen har fundet i Lejre Hallen”, siger Carsten Rasmussen.

På Allerslev Skole vil der også snart være gang i nybyggeriet. Her vil en ny tilbygning give plads til den del af SFO’en, som flytter fra Lejrevej. Desuden kan tilbygningen bruges til undervisning i skoletiden. Og i samme åndedrag får en del af lokalerne i Allerslev Skoles sydligste fløj en tiltrængt renovering. Det vil være til glæde for elever på mellemtrinnet, dvs. 4. – 6. klasse.

”Vi har en ret stram tidsplan, for byggeriet skal stå klar, når næste skoleår begynder. Det er en udfordring at bygge på en skole og i en hal, hvor der er fuld aktivitet, og det kan ikke undgås, at arbejdet vil kunne høres og mærkes. Det håber jeg på forståelse for. I sidste ende bliver det her en stor forbedring for både skolen og foreningerne”, siger Carsten Rasmussen.

Det samlede budget bliver på ca. 23 millioner kroner.