Lejre Bibliotek genåbner næste forår

Filialen ved Lejre Station har været lukket, siden der blev konstateret omfattende skimmelsvamp i 2017. Nu er DSB i gang med at finde det håndværkerfirma, der skal gøre bygningen klar til genåbning.

Skrevet den. 14. september 2018

Den seneste melding er, at biblioteket vil være klar omkring april 2019. Indtil da er det stadig muligt at hente og aflevere bøger på Allerslev Rådhus.

Forsinkelsen ærgrer formanden for Udvalget for kultur og fritid, Claus Jørgensen:

"Genåbningen er desværre blevet forsinket, men vi skal sikre at bygingen er i fin stand, inden vi tager den i brug igen. Vi havde håbet at kunne åbne allerede her i sommer, men det kunne desværre ikke lade sig gøre. Der har været mange ting vedrørende bygningens stand, som skulle afklares, og det har taget længere tid, end vi havde forudset. Arbejdet med at fjerne indvendige dele af bygningen og rense for skimmelsvamp er afsluttet. Nu skal bygningen genopbygges indvendigt og gøres klar til biblioteksbrug igen.  DSB, der ejer bygningen, har sendt opgaven i udbud og forventer, at arbejdet vil vare cirka 6 måneder”, siger Claus Jørgensen, formand for Udvalget for Kultur og Fritid i Lejre Kommune.

Indtil filialen i Lejre genåbner, kan man altså stadig hente og aflevere bøger på rådhuset i Allerslev. Samtidig vil Lejre Bibliotek og Arkiv forsat tilbyde arrangementer andre steder i nærområdet. Lunde Ljungberg, leder af Lejre Bibliotek og Arkiv, uddyber:

”Vi har allerede indgået samarbejde med iværksætterhuset Spor 3, der ligger lige ved Lejre Station, om bl.a. morgenarrangementer til studerende og pendlere. Vi udvider hen over efteråret udbuddet af aktiviteter. Et af tilbuddene bliver ”Bøger & Brunch”, hvor vi fortæller om sæsonens bøger over en god brunch. Et andet bliver Lejresalon, hvor man kan møde Holger Wiuff og høre, hvordan man lever livet efter en blodprop. Desuden præsenterer vi vores nyeste tiltag, Arkivbingo, hvor spillepladen repræsenterer de 49 små- og landsbyer i fællesskabets ånd. Og vi arbejder på at skabe andre typer af tilbud og foredrag i samarbejde med gode kræfter i Lejre”.

Når filialen ved Lejre Station genåbner til foråret, bliver det med en skærpet profil og en ambition om endnu flere aktiviteter i den fine gamle bygning.