Det lykkedes: Kunstgræsbane på vej i Osted

Det er en længe næret drøm, der går i opfyldelse, når Osted næste sommer får en kunstgræsbane. En enig kommunalbestyrelse besluttede på mødet tirsdag aften at frigive knap 3 millioner kroner til anlæg af banen.

Skrevet den. 27. september 2018

Det betyder, at det formentlig allerede næste sommer vil være muligt at få kunstgræs under fodboldstøvlerne i Osted.

Lejre Kommune og Osted Idrætsforening har siden 2015 arbejdet på at få kunstgræsbanen på plads. Takket være en fælles indsats er økonomien nu på plads: Kommunen betaler tre millioner kroner, og Osted IF finder selv de sidste 400.000 kroner. Desuden står idrætsforeningen selv for at udstyre banen med fodboldmål og net.

”Jeg er virkelig glad for, at vi nu kan gøre drømmen til virkelighed. I alt vil der så være tre kunstgræsbaner i Lejre Kommune, nemlig i Osted, Hvalsø og Allerslev. Vi ved, at de to eksisterende baner bliver brugt meget, og at spillerne er glade for dem. Kunstgræs har klare fordele frem for almindeligt græs: Det er muligt at spille på banen hele året,  og en kunstgræsbane er helt plan”, siger Claus Jørgensen, formand for Lejre Kommunes udvalg for kultur og fritid.

Der har ellers været lidt bump på vejen mod den nye bane: I 2015 forærede Københavns Kommune en brugt bane til Osted IF, men den viste sig at være så medtaget, at den ikke kunne anvendes. Derfor blev projektet i en tid sat i bero.

Til gengæld betyder det lange tilløb, at banen hurtigt kan være klar. For den nødvendige miljøscreening er allerede gennemført, ligesom der har været nabohøring, og alle tilladelser er indhentet. Derfor kan projektet uden videre realiseres.

”Kunstgræsset vil blive lagt oven på en eksisterende bane. Det betyder, at vi slipper for at skulle fjerne en masse muld og køre det bort. Det sparer både tid og penge. Arbejdet kan gå i gang med det samme, og hvis tidsplanen holder, kan vi lægge kunstgræsset i foråret 2019, så banen er klar til brug inden sommerferien”, siger Claus Jørgensen.