Ny leder i spidsen for Lejre Bibliotek & Arkiv

Der er nu ansat ny leder af Bibliotek og Arkiv. Lunde Ljungberg er en yderst kompetent og erfaren leder på 41 år, der i flere år har arbejdet med udvikling og ledelse af biblioteker i flere forskellige kommuner.

Skrevet den. 8. januar 2018

Lunde kommer fra Lyngby-Taarbæk Kommune, hvor han de seneste tre år har fungeret som henholdsvis videns- og oplevelseschef på biblioteket. Inden da har Lunde været ansat ved Roskilde Centralbibliotek som bl.a. udviklingskonsulent og teamleder.

Lunde betragter biblioteker og arkiver som centrale leverandører af viden, som folkelig platform for debat og ikke mindst trædesten til demokratisk dannelse.

 -Jeg glæder mig til at lære kommunen og borgerne at kende og til at arbejde med at gøre Lejre Bibliotek & Arkiv til en etableret del af kommunens fantastiske og spændende vision, Vores Sted, siger Lunde Ljungberg.

Lunde er uddannet på Danmarks Biblioteksskole og har yderligere en Master i læreprocesser med specialisering i ledelses- og organisationspsykologi.  Lunde vil indgå det samlede ledelsesteam under Center for Kultur & Fritid. 

 -Vi har ambitioner og potentialer for at skabe kulturel vækst – og vi søgte en stærk lederprofil, der vil tage ansvar for at sætte netop Bibliotek & Arkiv i front som borgernes aktive kulturhus og omdrejningspunkt og leverandør af litteratur, samfundsdebat, børneaktiviteter og lokalhistoriens fortællinger. Det har vi fået fortæller en glad Thure Dan Petersen, Centerchef for Kultur & Fritid.

 Lunde startede den 2. januar 2018.

Kontaktinformation:
Centerchef Thure Dan Petersen, thpe@lejre.dk, tlf.: 20 74 22 13.