Nynne Friis er ny erhvervschef i Lejre Kommune

35-årige Nynne Friis erstatter Thomas Hørdam i rollen som Lejre Kommunes erhvervschef. Hun har mange års erfaring med rådgivning af virksomheder og iværksættere i landdistrikter, og kommer fra en stilling som sekretariats- og programleder hos LAG Midt-Nordvestsjælland. Nynne starter i Lejre Kommune pr. 1. juni 2018.

Skrevet den. 3. april 2018

 

En erfaren erhvervsrådgiver med passion for landdistrikterne. Sådan beskriver Nynne Friis sig selv, og ser man på hendes baggrund, giver beskrivelsen god mening.

Hun er født, opvokset og bosiddende på landet, og hun er oprindelig uddannet agronom fra Københavns Universitet. I flere år har hun haft ansvar for at skabe udvikling i LAG Midt- og Nordvestsjællands område. Inden da var Nynne Friis ansat i Landbrug & Fødevarer.

Vejleder om erhvervsfremme
Nynne Friis er vant til at vejlede virksomheder og yde erhvervsservice tæt på det lokale erhvervsliv– uanset om målgruppen er ministre, iværksættere eller frivillige ildsjæle.

Selv siger hun om Lejre Kommunes erhvervsliv, at hun kender kommunen som et sted med innovative og dygtige erhvervsfolk.

-Jeg har mødt en del af Lejre Kommunes erhvervsfolk, og mit indtryk er, at der er en positiv udvikling i gang i kommunens erhvervsliv. Der er en bred vifte af erhvervsdrivende, som sætter kvalitet i højsædet og som har passion og ’drive’. Der er også en tydelig lokal identitet, hvor man er tro mod sin profil som landkommune med 49 landsbyer, og det er en styrke, vi kan arbejde videre med i den fremtidige erhvervsudvikling, siger Nynne Friis.

Kommunaldirektør Inger Marie Vynne er godt tilfreds med den nye profil, der skal stå i spidsen for Lejre Kommunes erhvervsservice.

-Erhvervslivet skal opleve, at Lejre Kommune er tilgængelig og giver både de større og mindre virksomheder og iværksættere vejledning og service af høj kvalitet, målrettet den enkelte branches og virksomheds behov. Det er jeg overbevist om, at Nynne kan være med til at levere, ligesom hun med sit stærke netværk kan være med til at skabe vigtige relationer for og mellem virksomheder, siger Inger Marie Vynne.

Hjem er i Snoldelev
Privat bor Nynne i Snoldelev lidt uden for Roskilde sammen med sin mand Michael og deres to drenge, Oliver på 9 år og Noah på 12 år. Faktisk er Nynne tredjegenerations ”Snoldelevgenser”, og hun er ikke bange for at indrømme, at hun er en smule lokalpatriotisk når det kommer til livet i sit lokalområde.

Sammen med familien og deres to hunde står fritiden ofte på ture i naturen i og omkring den smukke Ramsø Ådal.

Kontaktinformation for pressen:

Kommunaldirektør Inger Marie Vynne, tlf.: 40489966, imvy@lejre.dk
Nynne Friis, tlf.: 40337476, nyfr@lejre.dk