Lejre Kommunes brug af Tvind-tilbud

Medierne fortæller i disse dage om kommunernes brug af Tvind-relaterede botilbud, skoler og institutioner til sårbare børn, unge og voksne.

Skrevet den. 24. oktober 2017

Flere godkendte, selvejende opholdssteder har ifølge mediedækningen tæt tilknytning til Tvind, og dermed også til en organisation, hvis ledelse er internationalt eftersøgt for skattesvig og underslæb.

Det fremgår af mediedækningen, at Lejre Kommune i 2016 har haft to personer på Tvind-tilbud. Det drejer sig om en ung, der har haft et ophold af fem måneders varighed og en ung der i en måned modtog et undervisningstilbud.

Lejre Kommune har ikke siden haft samarbejde med nogle af de tilbud, som medierne har påvist har tilknytning til Tvind, og agter heller ikke fremover at have det.

Socialtilsyn undersøger Tvind-sammenhæng

I Danmark er det de fem socialtilsyn (Socialtilsyn Nord, Syd, Midt, Øst og Hovedstaden) som har ansvaret for at godkende og føre driftsorienteret tilsyn med sociale tilbud for udsatte børn og unge. Alle de tilbud, som er omtalt i medierne, er godkendt af et socialtilsyn.

De fem socialtilsyn i Danmark er i øjeblikket i gang med en undersøgelse af hvilken tilknytning en række godkendte, selvejende opholdssteder har til Tvind, og om der er tale om en ”koncernlignende konstruktion”. De fem socialtilsyn i Danmark har ikke afsluttet undersøgelsen.