Ny borgerrådgiver til Lejre Kommune

Lejre Kommune har ansat 39- årige Lene Munck Vilstrup i stillingen som borgerrådgiver. Hun kommer fra en stilling som juridisk konsulent i Ungebehandlingen i Holbæk Kommune, og med sig i bagagen har hun 12 års erfaring inden for det sociale område i forskellige kommuner, foruden to uddannelser som henholdsvis socialrådgiver og som kandidat i samfundsvidenskabelig jura.

Skrevet den. 30. november 2017

Lene Vilstrup afløser den tidligere borgerrådgiver Erik Asp Poulsen, som forlod Lejre Kommune i maj måned 2017 for at tiltræde en ny stilling som adjunkt ved University College Sjælland.

Brændende interesse for borgeren i centrum
Den nye borgerrådgiver har gennem hele sit professionelle arbejdsliv arbejdet inden for hvad man kunne kalde konfliktfyldte områder, både på det kommunale børneområde og på misbrugsområdet. Hun er optaget af borgernes retssikkerhed, og af at sikre en god kommunikation i øjenhøjde med borgerne.

 - Min erfaring som sagsbehandler og misbrugsbehandler har givet mig god erfaring med borgerorienteret kommunikation. Det er min erfaring, at hvis en borger eller virksomhed har en oplevelse af at være behandlet godt i sagsforløb, så er der en mindre sandsynlighed for, at det ender med en klage, siger Lene Vilstrup.

Om sit nye job fortæller Lene Vilstrup, at hun glæder sig til at tage fat på opgaverne i borgerrådgiverfunktionen og til at møde både borgere og ansatte i Lejre Kommune.

- Jeg ser frem til at udfylde arbejdet som borgerrådgiver. Borgeren skal være i centrum i en styrket dialog med den kommunale organisation. Jeg glæder mig til at hjælpe med at sikre borgernes retssikkerhed ved at vejlede og mægle i konkrete sager. Og så glæder jeg mig til at komme til Lejre, som jeg kender som en kommune med en stærk, lokal identitet siger Lene Vilstrup, der er vokset op i Bukkerup lige uden for kommunegrænsen.

Privat bor Lene i Holbæk sammen med sin mand og tre børn på 4, 7 og 8 år.

Bredt ansættelsesudvalg
Det er et bredt sammensat ansættelsesudvalg, som har vurderet de indkomne ansøgninger og afholdt samtaler med de udvalgte kandidater til stillingen som Lejre Kommunes nye borgerrådgiver.

Ansættelsesudvalget bestod således af: Økonomiudvalget, Kommunaldirektøren, en centerchef, en medarbejderrepræsentant udpeget af Hovedudvalget samt: Kernevelfærdsudvalgets medlemmer af Skole- og områdebestyrelse foruden Handicap- og ældreråd.

Borgmester Carsten Rasmussen glæder sig over, at Lejre Kommune får en borgerrådgiver, som har både den praktiske erfaring, den juridiske viden og ikke mindst de menneskelige egenskaber, som vil komme borgerne i Lejre til gode.

- En borgerrådgiver skal have mange forskellige kompetencer og kunne rådgive og vejlede både borgere og ansatte i den kommunale organisation. Med Lene Vilstrup er jeg sikker på, at vi får en borgerrådgiver, som kan bidrage til at styrke dialogen mellem borgeren og kommunens administration, udtaler borgmester Carsten Rasmussen.

 Fakta:

  • Fra 1. januar 2018 har Lejre Kommune en ny borgerrådgiver: Lene Munck Vilstrup
  • Borgerrådgiveren er en slags kommunal ombudsmand, som bl.a. har til opgave at behandle klager over kommunens sagsbehandling og medvirke til, at der ydes en god borgerservice, hvor borgeren er i centrum og bliver hørt.
  • Lejre Kommune fik sin første borgerrådgiver i 2011. Det var Erik Asp Poulsen, som var ansat i Lejre Kommune indtil maj 2017, hvor han forlod kommunen for et andet job.